Bestemmingen -> Kenia ->

Kenia

  • Kenia_Masai_Mara_940x430

Wat is de beste tijd om te reizen? De beste reistijd naar Kenia is van januari tot en met maart (hoogseizoen) en van juni tot en met oktober. Dan is het landschap groen en staan veel bomen en bloemen in bloei. De meeste regen valt in  april en mei en in mindere mate in oktober tot december. Naarmate de droge tijd vordert wordt het steeds warmer en wordt het landschap geler en kaler. Daardoor kun je in deze periode het wild soms net iets beter zien. Het wild volgt overigens de regen. In de regentijd kunnen wel reizen ondernomen worden, maar u moet er dan wel rekening mee houden dat sommige wegen slecht begaanbaar zijn. En een aantal gebieden te nat zijn om te bereizen.

Hoe veilig is het om naar Kenia te reizen? Nairobi is eigenlijk de enige stad waar u voorzichtig dient te zijn. Vraag altijd aan de receptie waar u het beste kunt zijn en neem een taxi. Buiten Nairobi heeft u niets te vrezen en is de bevolking zeer vriendelijk.

Is Kenia een dure bestemming? Kenia is een van de beter betaalbare safaribestemmingen. Vergeleken met bijvoorbeeld Tanzania is de keuze in accommodaties groter. Ook de vlucht vanuit Amsterdam naar Kenia is relatief goedkoop. Wel heeft u een auto met chauffeur nodig want het is niet mogelijk om in Kenia zelf te rijden. Tevens zullen de meeste overnachtingen in safariparken zijn waar full-service geldt.

Hoe lang is het vliegen naar Kenia? De reistijd tussen Amsterdam en Nairobi bedraagt ongeveer 8,5 uur. In de zomermaanden is het in Kenia 1 uur later dan in Nederland, in de wintermaanden 2 uur.

Hoe is de infrastructuur? In Kenia wordt links gereden. De wegen zijn redelijk, maar zijn vaak onverhard. De maximale snelheid is 120 km/u, maar op de onverharde wegen ligt deze snelheid uiteraard lager.

Hoe is het eten en drinken Het water dat in Kenia uit de kraan komt is niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen, ook voor het poetsen van uw tanden. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongeschild fruit. Kenia kent niet echt een nationaal gerecht. De kustregio kent vanwege zijn handelspositie wel een lange culinaire traditie met vis, rijst, kokos, tamarinde en exotische specerijen als belangrijkste ingrediënten. In de hotels en lodges worden uitstekende internationale gerechten en zeebanket geserveerd. In Kenia wordt op grote schaal koffie geproduceerd, waarvan het grootste deel bestemd is voor de export. Het nationale bier is Tusker.

Wat voor dieren kan ik tijdens mijn reis zien? Kenia is rijk aan dieren die in groten getale te zien zijn op de savanne en in de halfwoestijnen. Leeuwen, giraffen, neushoorns, nijlpaarden, gnoes, bavianen, zebra's, struisvogels, hyena's, impala's, topi's, buffels, olifanten, spiesbokken, wrattenzwijnen, gieren, koedoes, luipaarden, cheeta's, ze zijn er allemaal te vinden. Erg bekend is "The Big Five" Tot De Grote Vijf behoren de leeuwen, olifanten en de neushoorns, de luipaarden en de buffels. Nijlpaarden en krokodillen zie je vooral in de meren en rivieren in Kenia. Hoewel Kenia veel nationale wildparken en reservaten kent, wordt door stroperij een aantal dieren ernstig met uitsterven bedreigd. De (giftige) slangen komen meer voor in de graslanden en langs rivieren.

Naast het wild komen er in Kenia ruim 1000 soorten vogels voor, zoals flamingo's, pelikanen, aalscholvers en ooievaars. Ook onder water zijn veel soorten dieren te vinden. Enkele vissoorten zijn de papegaaivis, vlindervis, keizersvis en de giftige schorpioenvis. Je vindt ze in zeereservaten, waar ze beschermt worden. Ook zeeschildpadden en enkele zeldzame koraalsoorten worden hier beschermd. In het binnenland wordt vooral gevist op forel, nijlbaars, tijgervis en de bekende tilapia. Op zee worden vooral marlijn, tijgerhaai, hamerhaai, geelvinktonijn, waaiervissen en bonito's gevangen.

Welke talen spreekt men in Kenia? De voertaal in Kenia is het Swahili, oorspronkelijk de taal van de kustbewoners, die bestaat uit een mix van Arabische, Portugese, Bantu en Engelse woorden. In de toeristische gebieden en in de grotere steden wordt Engels gesproken. Naast Engels en Swahili zijn er veel lokale dialecten met grote onderlinge verschillen. "Sheng" - een combinatie van Engels en Swahili - wordt voornamelijk gesproken door jongeren in grote steden.

Waarom naar Kenia, wat onderscheidt Kenia van andere bestemmingen? Kenia is al vele jaren één van de traditionele safari-landen. In Kenia is de toeristische infrastructuur goed opgezet: er zijn hoogwaardige safari-operators, goede accommodaties en -niet onbelangrijk- verscheidene soorten Nationale parken waaronder uiteraard het wereldberoemde Masai Mara. Dwars door Kenia heen loopt de Rift Valley, met zijn vele meren. Overal kom je wild tegen, niet alleen de Big Five, maar ook prachtige (water)vogels en vissen (als je gaat duiken aan de kust). Daarnaast kun je ook diverse archeologische opgravingingen. bezoeken.

Kenia heeft de mooiste stranden van Oostelijk Afrika, de bevolking is uiterst vriendelijk en er is weinig tijdsverschil met Nederland. Avontuurlijke safari's en romantische diners in de Afrikaanse wildernis. Luieren op wit verlaten stranden, snorkelen in warm helder water en thuiskomen in een luxe villa met privé-butler. Kenia heeft alle ingrediënten voor een betoverende reis.

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube