Bestemmingen -> Kenia ->

Kenia

  • Kenia_Masai_Mara_940x430

Masai Mara
De Masai Mara is het bekendste nationale park van Kenia en heeft de status van beschermd natuurpark. Het grenst aan de Serengeti. De oorspronkelijke bewoners, de Masai, mogen aan de randen van het park hun vee laten grazen. Dit relatief kleine park wordt van juli tot oktober bevolkt door anderhalf miljoen wildebeesten (gnoes). Deze dieren trekken het hele jaar door op zoek naar sappige grasvelden. In hun kielzog bevinden zich ontelbare leeuwen, cheeta’s en andere roofdieren, die zich tegoed doen aan de vele uitgeputte dieren. De migratie is juist in Kenia spectaculair door het grote aantal rivieren waar de wildebeesten door heen trekken tijdens de migratie. Met de loerende krokodillen als grote gevaar.

Masai Mara is één van de weinige parken waar u van de paden af mag om het wild van dichtbij te bekijken. Rangers houden in de gaten of dit met respect voor de dieren gebeurt. Een spectaculaire manier om het wild te spotten, is vanuit de lucht. Deze luxe safarivorm is hier mogelijk doordat op de uitgestrekte vlaktes weinig bomen voorkomen. De luchtballonnen scheren vlak boven de grond, zodat de passagiers een goed zicht hebben op het wild.

Great Rift Valley
De Great Rift Valley is een barst in de aardkorst, die zich uitstrekt over 8.000 km, van Turkije tot de monding van de Zambezi rivier in Mozambique. Deze barst is zo groot dat de astronauten het kunnen zien vanuit de ruimte. In en rondom de kloof liggen tal van vulkanen en in de kloof hebben zich tal van meren gevormd, als overblijfselen van een opgedroogde binnenzee. Sommige meren zijn zoetwatermeren, andere zijn sodahoudend. Lake Nakuru staat bekend om de grote groepen flamingo’s, die het meer soms geheel roze kleuren. Daarnaast zijn er vele andere watervogels zoals pelikanen, hamerkoppen, ooievaarssoorten, reigers en lepelaars. Dit is de beste plaats in Kenia om zowel de zwarte als de witte neushoorn te spotten. Lake Nakura kent verder grote kuddes waterbokken, impala’s, dik-diks en er zitten veel leeuwen en luipaarden, vooral in het noordoosten van het park. Lake Naivasha ligt op ongeveer 75 km. Het meer heeft weelderig begroeide oevers en aantal mooie lagunes. Dit meer is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. U kunt per boot op zoek gaan naar nijlpaarden die in het meer voorkomen. Midden in het meer ligt Cresent Island waar klein wild voorkomt, zoals giraffes, zebra’s en antilopen.

Amboseli
De open vlaktes van Amboseli worden gedomineerd door de besneeuwde top van de Kilimanjaro. Het park ligt midden in het Masai-gebied. Al eeuwenlang leven hier de Masai herders en hun kuddes in harmonie met de natuur en de  grote concentraties wild, zoals olifanten, buffels en leeuwen.Aberdare Nationaal ParkDit hooggelegen en groene park ligt op ongeveer 2 uur rijden van Nairobi. Het park kent veel hoogteverschillen en daardoor een tweetal mooie watervallen, Karuru en Guru. In het park is een tweetal lodges die vlakbij enkele door het wild bezochte drinkplaatsen zijn gebouwd. De drinkplaatsen zijn verlicht, zodat u ook ’s avonds het wild kunt gadeslaan. Met enig geluk spot u olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en mooie maar schuwe bongo antilope. Het park dat in 1950 is ingesteld ter bescherming van de flora en fauna wordt nog niet veel bezocht, wat niet terecht is. Zeker aan het begin van u reis door Kenia zult u volop genieten van dit schitterende park.

Wilt u uw reis verlengen met een strandverblijf dan zijn er verschillende mogelijkheden. Dit kan aan de kust bij Mombassa, deze stad ligt in het uiterste zuidoosten van Kenia, aan de Indische Oceaan. Of aan de witte strandzanden van Zanzibar. Tevens een van de beste plekken ter wereld om te duiken. 

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube