Bestemmingen -> Malawi

Malawi

  • Malawi_Zomba_Plateau_600x360

Waarom een individuele reis naar Malawi?
Granieten bergen met daarbij diepgroene theeplantages. Kleurrijke bloemen die volop in bloei staan na de warme zomerregens. Eeuwenoude baobabs die op de oevers staan van het azuurblauwe en kristalheldere Meer van Malawi, Lake of Stars

Malawi is een droombestemming die dromen omzet in werkelijkheid. Het schitterende land, met zijn uitgestrekte savannevelden en idyllische berggebieden, biedt het beste van zuidelijk Afrika op een kleine oppervlakte. In de nationale parken van het land kunt u genieten van de prachtige zonsondergangen terwijl u in de verte wilde dieren hoort, dit is de ultimate africa experience!

Malawi ligt te midden van de Afrikaanse Grote Slenk, een langgerekt berggebied waar tektonische platen tegen elkaar liggen. De majestueuze piek ‘Sapitwa’ van het granieten Mulanje-massief is met zijn 3.002 meter het hoogste punt van Malawi. Het Meer van Malawi bevindt zich ook in deze slenk en is een enorm, diep bergmeer dat op een hoogte ligt van gemiddeld 1.000 meter boven zeeniveau!

De natuur van Malawi zal u blijven verbazen en de inwoners staan bekend om hun vriendelijkheid; dit is het warme hart van Afrika!

Bloemenpracht en vogelparadijs
In het natuurparadijs Malawi vindt u ’s zomers ontelbare bloemen die in volle bloei staan en het landschap sieren. Gladiolen en orchideeën komen in vrijwel alle natuurgebieden voor; in het Nyika Nationaal Park zijn er zelfs meer dan 100 soorten geteld! Prachtig zijn de vele bloemen op de hellingen aan het azuurblauwe Meer van Malawi.

Malawi is ook het vogelparadijs van de regio. In de diepe bossen, valleien en op de savannevelden zijn meer dan 650 soorten kleurrijke vogels geteld; veel soorten komen nergens anders ter wereld voor. U kunt in het land o.a. groenkopwielewalen, lelkraanvogels, bijeneters, scharrelaars en bruinmantels spotten.

Hoge plateaus
Malawi kent plateaus die op een hoogte liggen van 2.000 tot 2.500 meter boven zeeniveau. Het Zomba-plateau is bedekt met uitgestrekte bossen, rivieren en dammen. De panoramische uitzichten over het diepe valleien en enorme bergketens zijn onvergetelijk! Het Nyika-plateau staat bekend om zijn glooiende berglandschap en prachtige uitzichten op het turkooizen Meer van Malawi.

Idyllische strandjes en paradijselijke eilanden
Het prachtige Meer van Malawi wordt omgeven door de hoge bergen van de Afrikaanse Grote Slenk. In het meer liggen verschillende paradijselijke eilanden waarbij volop gezwommen of gevaren kan worden. Langs het meer bevinden zich verschillende zandstrandjes met daarbij de vissersboten die zijn gemaakt van boomstammen. De enorme granieten rotsen die op de stranden liggen en de stokoude baobabs op de oevers geven het gebied een tropische tint.

Schotland in Afrika
Schotland en Malawi hebben veel gemeen. Het was de Schot David Livingstone die als eerste Europeaan het gebied verkende, de slavenhandel bestreed en de inwoners het Christendom bracht door samen met hen te werken. Zijn team bouwde veel missieposten en kerken, waarvan veel een Schots exterieur hebben (St Michael & All Angles Church, Blantyre, genoemd naar de geboorteplaats van Livingstone). Ook bijzonder is de missie Livingstonia in Noord-Malawi, die lijkt vanuit de Schotse Hooglanden naar Malawi te zijn gebracht. Tegenwoordig is de Presbyteriaanse(*) Church of Central Africa (CCAP) nog steeds een erg invloedrijke kerk van Malawi en zijn er veel Schotse ontwikkelingsorganisaties actief in Malawi.

 (*) Schotse, calvinistische kerk

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube