Bestemmingen -> Mozambique

Mozambique

  • Mozambique_Vilanculos_Dugong_Beach Lodge

Waarom een individuele reis naar Mozambique?
Dit land is hard op weg om de prime destination van Afrika te worden en is in veel opzichten een Latijnse oase in Afrika. ‘Terra da Boa Gente’ is de naam die Vasco da Gama de regio gaf - ‘Gebied van Goede Mensen’.

Sinds het einde van de oorlog weet Mozambique zich te profileren als een exclusieve vakantiebestemming. Investeringen uit Zuid-Afrika en Portugal leiden ertoe dat er stijlvolle hotels openen en prachtige lodges worden gebouwd. Net als vóór 1975 komen mensen voor de brede stranden met enorme kokospalmen, tropische eilanden en koraalriffen die tot de mooiste ter wereld behoren.

Mozambique biedt echter meer. Diepe valleien met traditionele dorpen, enorme granieten bergen die zo uit de aardkorst komen, imponerende vergezichten en diep, diep groene theeplantages… dit is Afrika op zijn best!

Ideale huwelijksreisbestemming
De lodges van de Bazaruto-archipel en Quirimba-archipel staan te boek als exclusieve honeymoon destinations. De stijlvolle chalets bevinden zich aan de azuurblauwe oceaan. Optimaal en comfortabel nietsdoen is hier het devies: uitrusten op het witte strand, slapen in een hangmat en volop genieten van de onvergetelijke zonsondergangen. Als u liever actief bent, kunt u deelnemen aan een groepsduik, een erkende duikcursus volgen, snorkelen of een uitstapje maken. Diners worden meestal onder de sterrenhemel geserveerd.

De BBC benoemde de lodges van de Quirimba-archipel tot de beste ter wereld!

Perfecte duikbestemming
De koraalriffen van Mozambique behoren tot de kleurrijkste ter wereld! Tijdens uw duik zwemt u tussen tropische vissen en heeft u niet zelden zicht van meer dan 15 meter! Echter, Mozambique biedt meer. Het azuurblauwe Meer van Malawi staat bekend om zijn kleurrijke cichliden. De meeste chichlidsoorten komen nergens anders ter wereld voor! De prijzen van erkende duikcursussen liggen veel lager dan in Nederland.

Pure wildernis
Het grootste deel van Mozambique bestaat uit pure wildernis waar nog nooit mensen zijn geweest. Welke wilde dieren hier precies leven, is onbekend. Evenmin is het aantal plantensoorten bekend. Het ruige Niassa-reservaat vormt de meest pure wildernis en kan het beste verkend worden per vliegtuig. Het Chimanimani-gebergte staat te boek als plantenparadijs, hier worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt!

Koloniaal
Ilha de Moçambique, het voormalige hoofdstadeiland, staat bekend om zijn nauwe straatjes, vervallen panden, oude kerken en imponerende vesting. Eens had dit eiland, strategisch gelegen tussen Afrika en Madagaskar, een welvarende, multiculturele samenleving. Het unieke ‘Ilha’ staat ingeschreven op UNESCO’s lijst van werelderfgoed. Het eiland Ibo doet in geen opzicht onder voor Ilha de Moçambique. Ook Beira en Maputo (het voormalige Lourenço Marques) vormen goede voorbeelden van Portugees kolonialisme.

Klantenrecensies

We willen jullie bedanken voor het wederom perfect organiseren van onze reis naar Botswana / Zambia. De bestemmingen, de zorgvuldig geselecteerde locaties, de belangrijke verbindingen tussen de locaties, allemaal top geregeld. We hebben ons echt geen moment zorgen hoeven te maken. Echt een zorgeloze vakantie, heerlijk. We kunnen iedereen aanraden de organisatie van dit soort speciale en “op maat gesneden” unieke reizen etc. door Clubafrica te laten verzorgen. Nogmaals dank voor deze onvergetelijke vakantie.
 
Klik hier voor meer recensies

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube