Bestemmingen -> Mozambique ->

Mozambique

  • Mozambique_Vilanculos_Dugong_Beach Lodge

Wat is de beste reistijd?
Tussen juni en oktober schijnt de zon uitbundig, valt er vrijwel geen neerslag en zijn de temperaturen gematigd. In februari zijn de meeste accommodaties aan de kust gesloten. In december en (begin) januari zijn vrijwel alle hotels en lodges langs de kust volgeboekt, het is dan erg druk (Zuid-Afrikaanse zomervakantie).

Hoe veilig is het reizen in Mozambique?
Mozambique is een veilig land indien u de (algemeen geldende) veiligheidsregels in acht neemt.

- Rijd uitsluitend overdag;
- Rijd altijd oplettend, het wegdek kan zomaar verdwijnen;
- Laat geen artikelen, tassen of plastic zakken zichtbaar in de auto;
- Sluit uw auto altijd af, ook tijdens het rijden;
- Ga niet zomaar uit, vraag eerst naar de veiligheid van de wijk of uitgaansgelegenheid;
- Loop nooit op straat met zichtbaar dure artikelen;
- Neem altijd ruim voldoende drinkwater mee;
- Volg politiebevelen direct op en ga nooit in discussie met agenten. Schud hen liever direct de hand en vraag vriendelijk ‘how are you?’.
- Tank waar u een benzinestation ziet. De afstanden tussen de stations zijn groot.

Is Mozambique een duur land?
Mozambique behoort tot de duurdere Afrikaanse landen. Geïmporteerde levensmiddelen zijn in de supermarkten even duur als in Nederland. Producten zijn goedkoper op de markt. Het openbaar vervoer is goedkoop. In veel gevallen zijn de tarieven van de lodges op basis van volpension.

Hoe lang duurt de vlucht naar Mozambique?
Er zijn geen directe vluchten naar Mozambique. U vliegt via Johannesburg O.R. Tambo in circa 13 uur naar Maputo (netto vliegtijd). In de zomer is er geen geen tijdsverschil met Nederland, in de winter is het één uur later dan in Nederland. U heeft dus geen last van een jetlag!

Wat is de staat van Mozambique’s infrastructuur?
Aan verbetering van Mozambique’s wegen wordt hard gewerkt. De tolweg tussen Maputo en Zuid-Afrika is perfect; de hoofdwegen EN1 en EN6 zijn redelijk. De meeste overige wegen zijn gemaakt van zand en zijn ’s zomers onbegaanbaar. Huur uitsluitend een jeep en reken ruim voldoende reistijd. LAM, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt tussen Maputo en alle provinciehoofdsteden.

Wat kan ik eten en drinken in Mozambique?
Goede wijnen en bieren worden geschonken in Maputo en de exclusieve lodges. De meest smaakvolle garnalen ter wereld zijn afkomstig uit de oceaan bij Maputo en Beira en worden geserveerd in de restaurants, net als andere vissoorten. Geïmporteerde frisdranken zijn overal te koop, net als fruitdranken en limonades die plaatselijk gemaakt zijn (vaak opmerkelijk goede kwaliteit). De Amerikaanse fastfoodketens zijn niet vertegenwoordigd in Mozambique – wat kan er op tegen de heerlijke prego als lunch?

Wat kan ik verwachten van nationale parken; kan ik de ‘Big 5’ in Mozambique spotten?
Aan verbetering van Mozambique’s nationale parken wordt hard gewerkt, waardoor het land zich in de toekomst kan profileren als wildbestemming. Gorongosa, Limpopo Transfrontier en de Bazato-archipel vormen de beste parken van het land. Het Limpopo Transfrontier Park vormt de leefomgeving van de ‘Big5’, maar geduld voor het zien van de dieren is een vereiste.

Welke mensen wonen er in Mozambique en welke taal spreken zij?
In Mozambique wonen Afrikanen, Europeanen, Indiërs en Arabieren. Afrikanen vormen de meerderheid. Makua, Lomwé, Njanya, Tsonga, Sena, Shona en Makonde zijn de voornaamste stammen. De taal is (meestal) genoemd naar de stam.

In Zuid-Mozambique en in de grote steden wordt veelal Portugees gesproken. De voertaal op het platteland wordt bepaald door de stam die het bepaalde gebied bevolkt. Kennis van het Portugees of Engels is op het platteland minimaal.

Waarom Mozambique?
Dit multiculturele land heeft ’s werelds mooiste stranden, de meest imponerende koraalriffen, ’s werelds meest exclusieve lodges (BBC) en kent ongekende vergezichten. De grootste delen van Mozambique vormen een wildernis waar de mens nog nooit is geweest!

Klantenrecensies

We willen jullie bedanken voor het wederom perfect organiseren van onze reis naar Botswana / Zambia. De bestemmingen, de zorgvuldig geselecteerde locaties, de belangrijke verbindingen tussen de locaties, allemaal top geregeld. We hebben ons echt geen moment zorgen hoeven te maken. Echt een zorgeloze vakantie, heerlijk. We kunnen iedereen aanraden de organisatie van dit soort speciale en “op maat gesneden” unieke reizen etc. door Clubafrica te laten verzorgen. Nogmaals dank voor deze onvergetelijke vakantie.
 
Klik hier voor meer recensies

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube