Bestemmingen -> Mozambique ->

Mozambique

  • Mozambique_Vilanculos_Dugong_Beach Lodge

U zal in Mozambique aangenaam worden verrast door de ongerepte schoonheid, vriendelijke bevolking en de nog authentiek Afrikaanse sfeer. Mozambique biedt u tropische witte zand stranden langs de 2.500 km lange kustlijn van de Indische Oceaan. U vindt hier geen massatoerisme, maar oude koloniale steden afgewisseld met zeer fraaie eilanden voor de kust. Dit maakt Mozambique een fantastische strand en duik bestemming. De wildparken herstellen zich inmiddels van de gevolgen van de burgeroorlog en hier worden vele van de oorspronkelijke dieren weer geïntroduceerd. Een bezoek aan Mozambique is daarom zeer bijzonder!

Maputo
De meeste self-drive reizen naar Mozambique gaan via Maputo. Via bijvoorbeeld Johannesburg kunt u per auto of met een binnenlandse vlucht naar Maputo. Andere mogelijkheden zijn om rechtstreeks naar de eilanden voor de kust te vliegen of u gaat met de auto via het Krugerpark naar het Mozambique deel van het Limpopo Transfrontierpark. De hoofdstad van Mozambique, Maputo, is een levendige stad. Toen in 1975 de Portugezen het toenmalige Lorenco Marquez verlieten stond het bekend als één van de mooiste steden van Afrika, met brede lanen en mooie koloniale gebouwen. De stad heeft veel te lijden gehad tijdens de burgeroorlogen, maar de laatste jaren heeft Maputo veel van haar oude glorie en schoonheid herwonnen. U vindt hier indrukwekkende gebouwen als de Nostra Serona de Conceicoa Kathedraal uit 1781 en het prachtige gerestaureerde station met een koperen koepel ontworpen door Eiffel.

Het zuiden van Mozambique
De kust van Mozambique wordt steeds vaker gebuikt als strandverlening na een reis door Zuid-Afrika, Botswana en/of Namibië. Het dichtstbijzijnde eilandje is Inhaca, gelegen op ongeveer 40 km van Maputo. Inhaca Island staat bekend om de prachtige zandstranden met mooie baaien. Meer noordwaarts ligt de Bazaruto Archipel. Als u tijd heeft, kunt u over land naar de archipel reizen, zodat u de vele markten, kleine dorpjes en vriendelijke bevolking van dichtbij kunt meemaken. Onderweg komt u langs de kustplaatsen Bilene, Xai Xai en Inhambane.Transfrontier parkAan de grens met Zuid-Afrika ligt het Mozambique

Transfrontier Park
Dit wildpark maakt deel uit van het Great Limpopo Transfrontier Park. Een aantal bestaande parken is samengevoegd, waaronder Kruger National Park in Zuid-Afrika, Limpopo National Park in Mozambique en Gonarezhou National Park in Zimbabwe. Het immense nationale park is beschermd en afgebakend om zo de biodiversiteit in stand te houden. Machampane is een privé lodge zeer mooi gelegen aan de Machampane rivier en gespecialiseerd in wandelsafari’s.

Vilanculos en de Bazaruto Archipel
Vilanculos is een vriendelijk kustplaatsje op het vasteland tegenover de Bazaruto Archipel. Dit stadje is meer ontwikkeld dan de andere provinciesteden. U vindt hier prachtige stranden, een gezellig haventje, diverse markten en restaurantjes. Voor de kust liggen een paar uitstekende duiklocaties.De schitterende eilanden voor de kust van Vilanculos werden door de Portugezen ook wel ‘Paradijseilanden’ genoemd. De archipel is te vergelijken met de Seychellen; onbedorven stranden, azuurblauwe zee, palmbomen en onder water voor duikers en snorkelaars een waar paradijs met kilometers onaangetast rif. De Bazaruto Archipel bestaat uit vijf eilanden: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en het kleinste eilandje Bangué. De eilanden groep heeft haar status van nationaal park te danken aan het unieke ecosysteem. Bijna het hele jaar worden barracuda’s, zeeschildpadden, verschillende dolfijnsoorten en reizenmantra’s waargenomen. Tussen februari en mei is het mogelijk om de goedaardige reusachtige walvishaaien te ‘spotten’, die tijden de jaarlijkse migratie de kust van Mozambique passeren. Van juni tot september komen er walvissen voor de kust voor.

Quirimba Archipel
Bij het kustplaatsje Pemba kunt u de mooiste koraalriffen van zuidelijk Afrika vinden. Tegenover Pemba ligt de Quirimba Archipel. Één van de eilanden is Medjumbe Island, gelegen vlakbij de wereldberoemde St. Lazarus Banks, één van s’werelds mooiste duiklocaties. Ibo eiland heeft een rijke historie. In het verleden dreven Arabieren hier handel en was het eiland een belangrijke Portugese slavenmarkt en handelspost. Bij het oude fort werken nog traditionele zilversmeders en het stadje bestaat uit een wirwar van steegjes en historische gebouwen.

Klantenrecensies

We willen jullie bedanken voor het wederom perfect organiseren van onze reis naar Botswana / Zambia. De bestemmingen, de zorgvuldig geselecteerde locaties, de belangrijke verbindingen tussen de locaties, allemaal top geregeld. We hebben ons echt geen moment zorgen hoeven te maken. Echt een zorgeloze vakantie, heerlijk. We kunnen iedereen aanraden de organisatie van dit soort speciale en “op maat gesneden” unieke reizen etc. door Clubafrica te laten verzorgen. Nogmaals dank voor deze onvergetelijke vakantie.
 
Klik hier voor meer recensies

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube