Bestemmingen -> Oeganda ->

Oeganda

  • Oeganda_Silverback_by_Sandra_Pijl

Beste reistijd voor Oeganda? Oeganda is het gehele jaar door goed te bereizen! De lange regens vallen in de periode tussen maart en mei. De korte regens vallen tussen oktober en november. Desondanks bieden deze maanden juist goede perspectieven voor een reis naar Oeganda. Het land is vruchtbaar en het dierenrijk is actief. De regenbuien zijn vaak van korte duur en vallen vaak ’s nachts. De warmste maanden in Oeganda zijn januari en februari. De droge tijd is van juni tot oktober.

Klimaat in Oeganda? Oeganda heeft een tropisch klimaat. De temperatuur in Oeganda is door de ligging op de evenaar het hele jaar goed en schommelt tussen de 20 en 27 graden. Nachts koelt het lekker af tot ongeveer zestien graden.

Hoeveel dagen trek ik uit voor een reis naar Oeganda? In 8 á 10 dagen combineert u al hoogtepunten als Bwindi Impenetrable Forest, Queen Elizabeth National Park en Murchison Falls National Park.

Met welke landen is Oeganda goed te combineren? Voor een ultieme wild ervaring kunt u de migratie in Tanzania perfect combineren met de primaten in Oeganda. Voor een relaxte afsluiting aan het strand kunt u naar Zanzibar of Mombasa.

Hoe reis ik binnen Oeganda? KLM vliegt dagelijks op Entebbe en de safari's ter plaatse maakt u altijd in een 4-wheel-drive, met eigen chauffeur.

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube