Bestemmingen -> Oeganda ->

Oeganda

  • Oeganda_Silverback_by_Sandra_Pijl

Kisoro 
Ook wel ‘Zwitserland van Afrika’genoemd, grenst aan het Regenwoud van Bwindi. Hier bezoekt u de meest zuidelijk gelegen leefomgeving van de berggorilla’s. De zoektocht naar deze mensapen begint al vroeg; het is onvergetelijk om hier de zonsopgang boven het indrukwekkende landschap te zien! Tijdens deze spannende zoektocht is de kans groot dat u oog in oog staat met de gorilla: een ijzersterk, bijna menselijk wezen. In de omgeving van Kisoro bevindt zich tevens het Mgahinga Nationaal Park – een prachtige bergwoud dat verscholen ligt tussen drie vulkaan toppen. Vanuit het park zijn de uitzichten op het Regenwoud van Bwindi, de azuurblauwe meren en de oeroude vulkanen in de Democratische Republiek Congo onvergetelijk! In het beschermde natuurgebied gaat u op zoek naar de prachtige goudaapjes, een bedreigde apensoort. Tegenwoordig leven in Mgahinga circa 4000 goudapen.

Regenwoud van Bwindi
Het Regenwoud van Bwindi (ingeschreven op Unesco’s Lijst van Werelderfgoederen) bevindt zich ten noorden van Kisoro en behoort tot de meest eco diverse plaatsen ter wereld. In deze indrukwekkende jungle leeft de berggorilla, een bedreigde diersoort. U gaat deze dieren samen met een ranger spotten! De tocht leidt door dichtbegroeid,warm en vochtig gebied en is prachtig. De ontmoeting met een gorilla is absoluut adrenalineverhogend – een ervaring die u nooit zult vergeten!

Queen Elizabeth National Park
Het Queen Elizabeth Nationaal Park heeft een oppervlakte van bijna 2000km² en grenst in het noorden aan het Rwenzorigebergte en in het westen aan het Edwardmeer. Hoewel de wildstand erg geleden heeft ten tijde van de oorlog met Tanzania, is het aantal dieren tegenwoordig stijgende. Het maken van een boottocht over het Kazingakanaal (dat het Edwardmeer verbindt met het Georgemeer) garandeert het zien van talloze nijlpaarden (de grootste populatie ter wereld), krokodillen en ontelbare soorten vogels (o.a.pelikanen, visarenden en kingfishers). Tijdens uw verkenning kunt u kuddes olifanten, buffels en bavianen spotten. Ook leven hier leeuwen en verschillende soorten antilopen.Ten zuiden van het Queen Elizabeth Nationaal Park vindt u Ishasha, dat bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen! De ‘heersers van de jungle’ zoeken hier schaduw voor de hitte en kunnen zo gemakkelijker een buffel bespringen!

Regenwoud van Kibale
Het Regenwoud van Kibale behoort tot Afrika’s mooiste natuurgebieden en vormt de leefomgeving van maar liefst 13 aapsoorten. Bijna nergens in Afrika ziet u meer apen in één bos! In het ongekend prachtige regenwoud leven ongeveer 700 chimpansees – de dieren waardoor Kibale wereldberoemd is geworden. U gaat met een ranger op zoek naar hen; een tocht die leidt door dichtbegroeide natuur. Het oogcontact met de chimpansee is fascinerend. Luid schreeuwend maken zij een oorverdovend kabaal. Ze springen en stampen hard met hun poten op de grond. ‘Chimp Tracking’ is een unieke ervaring en zal een van de hoogtepunten zijn van uw bezoek aan Oeganda!

Murchison Falls
De Watervallen van Murchison vormen een uniek voorbeeld van de indrukwekkende natuur van Oeganda! Hier baant de brede Nijl zich een weg door een kloof die maar 7 meter breed is. De Nijl valt daarna bijna 35 meter naar beneden en vervolgt zijn weg richting het idyllische Albertmeer. U kunt de ‘Falls’van boven bekijken (de rivier stort zich met oorverdovend lawaai in de diepte) of per boot bereiken. Langs de oevers spot u nijlpaarden en krokodillen (ook komen hier olifanten voor). Samuel Baker was de eerste Europeaan die de indrukwekkende watervallen bezocht (1864). In het park kunt u ook game drives maken op zoek naar leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten,giraffen (enige plek in Oeganda waar u die kunt zien) en Uganda Kobs (een antilopesoort).

Lake Mburo Nationaal Park
Lake Mburo Nationaal Park ligt in het zuidoosten van Oeganda en is een ‘must’ voor vogelliefhebbers. Hier leven namelijk 315 soorten tropische vogels, waaronder pelikanen en kingfishers. Ook treft u hier buffels, luipaarden, hyena’s en grote groepen zebra's. Lake Mburo kunt u onder leiding van een gids ook te voet, per fiets of per paard verkennen.

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube