Bestemmingen -> Zambia ->

Zambia

  • Zambia_Busanga_Plains_940x430

Wat is de beste tijd om te reizen?
Van mei tot en met oktober zijn de beste maanden om in Zambia te reizen. U vermijdt dan de hitte en de regens in het zomerseizoen (onze wintermaanden). Tijdens het regenseizoen kunt u wel een aantal plekken in Zambia bezoeken, echter sommige gebieden zijn dan onbegaanbaar en de lodges gesloten. Als u toch de voorkeur geeft om tijdens het regenseizoen naar Zambia te gaan laat u zich dan vooraf goed door ons informeren welke gebieden wel of niet te bereizen zijn.

Zambia ligt relatief vrij hoog, en daardoor zijn de gemiddelde temperaturen lager dan die in veel andere landen van tropisch Afrika. Zambia heeft dan ook een gematigd klimaat met alle kenmerken van een savanneklimaat. Alleen de dalen van de Midden-Zambezi en de Luapula zijn het gehele jaar heet en vochtig met gemiddeld 25°C. In de rest van Zambia bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur ca. 22°C. De regentijd begint in het noorden eind oktober, en duurt ca. zes maanden langer dan in het zuiden. In Zambia kunnen drie seizoenen worden onderscheiden: een koel droog seizoen (april-augustus), een heet droog seizoen (augustus-november) en een warm nat seizoen (november-april).

Klantenrecensies

We willen jullie bedanken voor het wederom perfect organiseren van onze reis naar Botswana / Zambia. De bestemmingen, de zorgvuldig geselecteerde locaties, de belangrijke verbindingen tussen de locaties, allemaal top geregeld. We hebben ons echt geen moment zorgen hoeven te maken. Echt een zorgeloze vakantie, heerlijk. We kunnen iedereen aanraden de organisatie van dit soort speciale en “op maat gesneden” unieke reizen etc. door Clubafrica te laten verzorgen. Nogmaals dank voor deze onvergetelijke vakantie.
 
Klik hier voor meer recensies

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube