Bestemmingen -> Zimbabwe

Zimbabwe

  • Victoria_Falls_luchtfoto

Waarom een individuele reis naar Zimbabwe?
Onbekend maakt onbemind. Veel reizigers zoeken een onvergetelijke safari ervaring in bekende safarilanden als Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania. Terwijl Zimbabwe een minstens zo groot en divers dierenrijk kent. Het heeft de Big 5 van Zuid-Afrika en de grote aantallen wild zoals we dat kennen van Kenia en Tanzania. Alle vormen van safari zijn hier aanwezig, voor ieder wat wils. De mooiste locaties voor een wandelsafari, een kanosafari op de machtige Zambezi Rivier, een nacht safari in Matetsi Private Game Reserve of een game drive in het grootste en bekendste park van het land, Hwange – ongeveer zo groot als de helft van België – staat bekend om de kuddes olifanten, buffels en zebra’s. Tevens thuisbasis van een van de grootste groepen wilde honden op het Afrikaanse continent! En juist omdat het toerisme nog niet in groten getale aanwezig is, kunt u in alle rust van het wild genieten.

Natuurlijk de Victoria watervallen. Hier krijgt u echt de kriebels van in uw buik. Grootste waterval op aarde en één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende natuurgeweld, deze donderende wolken van water, kunt u van dichtbij bekijken via een wandelroute of vanuit de lucht tijdens de ‘vlucht der engelen’. Zimbabwe is ook gezegend met fantastische, rauwe landschappen; de bizarre rotsformaties van Matobo Hills (sinds 2003 werelderfgoed), de steppe woestijn op de grens met Botswana en de tropische aanblik van het bergachtige oosten.

Is een individuele reis naar Zimbabwe moreel verantwoord?
Jarenlang schokte de politieke toestand in Zimbabwe de wereld, wat zijn weerslag had op het toerisme. Gelukkig is Zimbabwe aan haar opmars bezig en meer dan ooit klaar om opnieuw ontdekt te worden. Wij werken vooral samen met kleinere onafhankelijke safari organisaties en lokale lodges. Organisaties die worden gerund door hardwerkende mensen die vechten voor een goede toekomst voor hun land. Door hun te steunen kunnen wij samen ervoor zorgen dat de prachtige wildparken en het wild behouden blijven voor toekomstige generaties.

Waarom naar Zimbabwe met Club@frica?
- Uw reiswensen staan altijd centraal bij de reis die wij samenstellen. Elk reisadvies is uniek. Collega aanbieders roepen maatwerk, wij doen het écht!

- Alle bestemmingen en accommodaties zijn door onze reisspecialisten zelf bezocht en adviseren uit eerste hand.

- Wij komen graag bij u thuis om het reisadvies met u te bepreken. Ook in de avonden en weekenden.

- Wij kiezen voor kleinschalige accommodaties, van eenvoudig tot zeer luxe,  vanwege bijvoorbeeld een unieke ligging of voortreffelijke keuken. Allemaal met onvoorwaardelijke en persoonlijke gastvrijheid.

- Wij durven eigenwijs te zijn en u buiten de gebaande paden te adviseren.

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube