Inspiratie & Specials -> Dennis’ Top 3 Must See

Dennis’ Top 3 Must See

Dennis' Top 3 Must See in Zimbabwe

1. Victoria Falls Safari Lodge
2. Sable Sands Lodge
3. Lunchen en dineren in Bulawayo Club

Waarom kiest Dennis, reisspecialist Zuidelijk Afrika en net terug uit Zimbabwe deze 3?

1. Victoria Falls Safari Lodge

Je hebt het gevoel dat je nog steeds op safari bent, ook al zit je in een internationaal boetiek hotel bij de Victoria Watervallen. De lodge heeft een eigen waterhole en het uitzicht hierop vanuit hun terras is echt fantastisch. Maar het wordt nog beter. Zij hebben een bird hide, gelegen op slechts een paar meter afstand van de waterhole. Het huisje is ingegraven waardoor u op gelijke hoogte van het gras bent. En hier kunt u, geloof het of niet, met zijn tweeën of met zijn vieren naar toe voor een lunch of diner. U zit hier zo dichtbij dat u letterlijk de adem van de dieren in uw gezicht voelt!

Victoria_Falls_Safari_Lodge_Breakfast_with_a_view

 

2. Sable Sands Lodge

Ik durf vrij zeker te stellen dat deze lodge de beste nieuwkomer van Zimbabwe is. En dat komt met name door de eigenaren Brian en Marleen. Dit zijn echt mensen die durven te dromen. Zij is Nederlandse en hij komt uit Zimbabwe. Hij is een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie jongeren die in Zimbabwe is opgestaan. Hoog opgeleid, zeer ondernemend, vol met ideeën en super trots op zijn land. Die energie brengen zij over op hun gasten. Alleen daarom al loop je de hele dag met een grote glimlach op je gezicht. Onderschat ze niet, het is een zeer ervaren koppel en ze bieden veruit de beste prijs-kwaliteitverhouding van Zimbabwe. Interessant detail; Con-collega’s zijn met deze unieke prijs-kwaliteitverhouding niet blij, waarna ze al meerdere keren verzocht hebben, of Sable Sands niet wat duurder kan worden…

Sable_Sands_Zimbabwe

 

3. Lunchen en dineren in Bulawayo Club

Wilt u terug in de tijd? Vindt u het heerlijk om u te wanen in de sfeer uit het begin van de 20e eeuw? Het koloniale Afrika? Misschien zelfs een beetje excentriek? Dan is dit de plek. Een voormalig herenclub, één van de meest imposante gebouwen van Zimbabwe en tegenwoordig een boetiek hotel. Alles ademt hier historie en traditie uit en er zijn nog veel originele details en voorwerpen op de plek aanwezig. Er is nog steeds een herenclub actief en gasten kunnen gebruik maken van de members’ bar, bibliotheek en snookerkamer. Heel bijzonder. En dan die prachtige binnentuin, The Atrium. Hier kunt u genieten van een heerlijke lunch of diner. Uiteraard stijlvol opgediend met de warme buitenlucht op uw gezicht.

Bulawayo_Club_lunch_in_de_open_lucht

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.