Over Club@frica -> Klanten over Club@frica

Klanten over Club@frica

  • Giraffe_Lake_Manyara_Tanzania

Welkom in het gastenboek van Club@frica! Wij zijn heel blij met onderstaande reacties van onze klanten. En wij hopen dat dit u inspireert om een persoonlijke reis naar Afrika met ons te maken.

Liane en Familie, Kenia

Eerste keer naar Afrika, maar zeker niet de laatste. Dank voor alle goede en persoonlijke adviezen!

Ricardo en Diana, Zimbabwe

Zimbabwe was fantastisch! Rustig en nog niet belopen door het grote publiek. De afsluiting in Vic. Falls maakte de reis compleet! Dank voor alle inspanning en meedenken om deze reis onvergetelijk te maken!

Richard Kaan en kleinzoon Luc, Tanzania

Beste Linda, Luc  ( naar Frankrijk ) en ik zijn weer teruggekeerd na een heerlijke reis door Tanzania/ Zoals dat ook bij jullie voorgaande reizen het geval was : uitstekend georganiseerd, prachtige lodges met als een van de hoogtepunten  de Rhotia lodge en het kindertehuis. Veel wild gezien, Helaas  niet alle big  vijven want de Rhino had zich verstopt ergens in de Serengetie  Ik was vooral onder de indruk van de omvang van de krater en de dieren daar beneden. Luc heeft zich goed vermaakt, we hadden , met Deo, een  aardige en actieve chauffeur/gids. Kortom alles was perfect en daarvoor wil ik jullie bedanken. Wellicht tot een volgende keer, hoewel ik nu wel even genoeg wilde dieren heb gezien maar dat is ook een goed teken.

Hans en Wilma Keinemas, Tanzania

Haai Linda, Wij hebben een heerlijke en onvergetelijke tijd gehad in Tanzania. Dit, ook dankzij onze geweldige chauffeur en reisleider Heriel. Wij hebben heel veel dieren gezien, waaronder een Chetah, wat heel bijzonder is. Wat wij heel fijn vonden dat je ons adviseerde om niet elke dat te verkassen maar dat het beter zou zijn als we bij bijna alle lodges 2 nachten zouden verblijven. Is ons inderdaad prima bevallen. Kati Kati Tentet camp vonden wij helemaal geweldig. Midden in de Serengeti en een bucket-shower. Bij alle door ons bezochte lodges eigen wc, eigen douche en goed eten. Zelfs in dit tentenkamp goed eten en ontbijt met verse pancakes en omeletten. Ook zijn wij naar Zanzibar geweest wat ons eigenlijk een beetje tegenviel. Maar hebben daar nog heerlijk nagenoten en heerlijk uit kunnen rusten. Als wij het over konden doen zouden we precies dezelfde kampen uitzoeken. Linda, je hebt ook alles geweldig geregeld. Alles klopte. Mocht er van onze kennissen of familie naar Tanzania willen, zouden wij jullie zeker aanbevelen.

Henk en Saskia van der Kruijk, Tanzania

Beste Linda en collega’s, Wij hebben mede door jullie organisatie van de reis, een geweldige onvergetelijke 2 weken gehad. Vanaf de aankomst tot en met het thuiskomen, was één groot feest. Opgehaald worden op het vliegveld en dan door het verkeer van Tanzania rijden, wauw wat anders als hier. We vielen van de ene in de andere verwondering en de Hippo 's, zoveel, zo gaaf, zo nooit meer te vergeten. Bij de Hippopool op de Serengeti heb ik minstens 2 uur alleen gezeten en genoten. Ik kreeg van de chauffeur en Saskia ruim de tijd om ervan te mogen genieten. Daarnaast vele cadeautjes gekregen aan wild live, mooie accommodaties en zulke vriendelijke mensen om ons heen.

Erik Go, Kenia en Tanzania 

"Linda van Club@frica heeft voor onze familie een onvergetelijke reis door Kenia en Tanzania georganiseerd. In de voorbereiding prettig en efficiënt, daarbij rekening houdend met al onze wensen en het budget. Op reis logistiek alles prima op orde en de door Linda voorgestelde sfeervolle en gevarieerde accommodaties waren boven verwachting goed, waarbij vooral het Kati Kati Camp in de Serengeti een absolute aanrader is. Ik hoop dat je nog voor veel mensen dit soort mooie reizen mag organiseren."

Familie Oey, Kenia en Tanzania

Goedemorgen Linda, Graag wilde ik je persoonlijk bedanken voor de fantastische verrassing die je geregeld had voor mijn verjaardag in Tanzania afgelopen 8 augustus.Een herinnering om nooit te vergeten; 50 jaar worden met een wijntje in de hand bij zonsondergang, midden op de savanne omringd door mijn familie èn zebra's en gnoe's hoe geweldig is dat!! Dank :)We hebben genoten van een heerlijke onbezorgde reis vol nieuwe ervaringen en ontmoetingen met meer dieren dan we ooit gedacht hadden. Met acht personen in een busje/landrover was uiteindelijk voor ons prima te doen en maakte de reis extra gezellig.

Familie Smeets, Tanzania en Zanzibar

Ha Linda, Ik wou je graag zeggen dat wij een super tijd hebben gehad. We voelden ons in een film. Prachtig land en mooie lieve mensen. We hadden een top gids. Klikte bijzonder met ons gezin en was wederzijds. We vonden alle lodges en tenten geweldig. Zanzibar iets minder maar we konden daar wel onze indrukken beetje verwerken. We zouden zo weer naar Tanzania willen. Alles boven verwachting. Dank voor je advies in deze reis. Groetjes van Monique

Familie Moen, Zuid-Afrika

Onze eerste kennismaking met Afrika was fantastisch! Het heeft al onze verwachtingen overtroffen! Eerst een paar dagen Kaapstad met dagtrips in de omgeving en daarna naar Johannesburg voor puur safari! Prachtig en onvergetelijk! Dennis en Club@frica dank voor jullie fantastische programma. Zowel het reisschema als de zorgvuldig gekozen accommodaties pasten ons precies en zorgden voor een onvergetelijke reis!

Harry, Lidy, Ron en Jeannette, Zuid-Afrika en Botswana

Beste Dennis,

We willen je bedanken voor het wederom perfect organiseren van onze reis naar Botswana / Zambia. De bestemmingen, de zorgvuldig geselecteerde locaties,  de belangrijke verbindingen tussen de locaties,  allemaal top geregeld. We hebben ons echt geen moment zorgen hoeven te maken en hebben heerlijk kunnen genieten van de overweldigende natuur en verscheidenheid aan bijzondere en prachtige dieren. Echt een zorgeloze vakantie, heerlijk.  We kunnen  iedereen aanraden de organisatie van dit  soort speciale en “op maat gesneden”  unieke reizen etc. door  Clubafrica te laten verzorgen. Nogmaals dank voor deze onvergetelijke vakantie.

Berichtje op Google review;

Ben met een vriendin 2 weken naar Tanzania en Zanzibar geweest. Het was in een woord fantastisch!!!!!! Heerlijk met z'n 2en in de auto, alle mogelijkheid om te fotograferen en alles goed te zien. En wat hebben we veel gezien. Kan eigenlijk geen dier bedenken die we niet hebben gezien. Hele fijne gids. Ging elke dag op zoek naar de dieren die wij dan graag wilden zien. En dat lukte ook nog! Hele bijzondere logeerplekken, van luxe tot hele echte out of africa tenten. En eigenlijk nog veel meer. Wij vonden het in ieder geval allemaal even mooi, bijzonder en heerlijk. Eten was overal prima verzorgd, heel veel fruit en heerlijke maaltijden en elke dag van de safari's een lunchbox mee, waar altijd veel te veel inzat. Kortom wij hebben ervan genoten van de eerste tot de laatste minuut. Geweldig!!!! Club@frica Dank!

Martha Willemsteijn, Tanzania

De reis naar Tanzania en Zanzibar was echt fantastisch! We hebben ontzettend genoten. Ontzettend bedankt en fijne kerstdagen voor allen!

Robbert Ketting, Oeganda

Hoi Linda,

Als eerste wil ik je bedanken voor het prachtige exemplaar van de leeuw. Het heeft me weer op een idee gebracht voor de volgende reis, maar geniet nu nog eerst van Oeganda. De reis is naar Oeganda is mee heel goed bevallen zoals ik het me een voorstelde. Heel groen land waardoor de naam de parel van Afrika helemaal klopt. Bij het vliegveld werd ik opgewacht door David de chauffeur/gids met het inmiddels bekende bord Mr. Ketting. We hebben het samen heel goed kunnen vinden en ontzettend veel gelachen. Hij heeft me buiten de geplande bezoeken tussendoor tijdens de ritten veel laten zien zoals even een dorpje kort laten zien of koffie onderweg drinken enz. en ook vaak reden we rustig tussen de markten in van een dorp, genoeg te zien. Op einde van de reis heeft hij mij Entebbe nog laten zien waar jij is opgegroeid. Zoals de school waar heeft opgezeten, de overgebleven gebouwen uit de Britse tijd en het oude vliegveld waar de kaping in de jaren 70 was geweest. Ik heb heel veel genoten van alles wat er maar gebeurde, ‘s nachts een Nijlpaard langs tent gehad in Murchison Falls, tot de botten toe drijfnat geregend tijdens de wandeling naar de watervallen, prachtige uitzichten gehad bij de tenten/lodges , leeuwen die net een prooi een Oeganda Kob hadden gedood en er mee aan het slepen waren voordat ze eraan gingen eten, vechtende mannetjes kobs met als toeschouwers de buffels, barre wegen waar het busje geen moeite mee had, de boom klimmende leeuwen gezien in Q.E.Park, woedende taxi-chauffeur met passagiers die ons van de natte glibberige weg af wilde duwen om elkaar te passeren, geweldige ervaring de wandeling naar de Gorilla's waar ik een 5 meter van heb afgestaan, vriendelijke mensen in alle verblijfplaatsen, met een vrouwelijke parkranger een wandeling gemaakt in het park Lake Mburo, vele prachtige vogels, prachtige actie foto kunnen nemen van een springende leeuw die over een waterplas sprong, enz. enz.. Ben heel erg blij mee dat ik deze reis heb gemaakt, weer een ervaring rijker. Hartelijk bedankt voor de goede zorgen en ik bel je van de week nog wel even op.

Rick en Maaike Bleeker, Zuid-Afrika

Beste Dennis,

Wij hebben een onvergetelijke reis gehad! We hebben bijzonder veel gezien en enorm genoten. Alle lodges waren goed verzorgd en ook erg afwisselend, vonden we erg leuk! Mochten er vrienden van ons richting zuid afrika gaan zullen we jullie zeker aanraden.

Familie Bakker, Tanzania

Dag Linda,

Even een korte eerste reactie na terugkomst. We hebben het samen met kinderen en kleinkinderen fantastisch naar onze zin gehad! Veel boeiende zaken gezien. Alles klopte, prima geregeld! Foto’s en verhalen volgen nog.

Tom en Els Middelkoop, Zuid-Afrika

Beste Dennis,

We zijn weer thuis, had wel wat langer mogen duren.... We hebben een heel mooie reis gehad, alles is goed gegaan en we hadden perfecte accomodaties... Daarvoor dank aan jou, we hebben het zeer goed gewaardeerd. Hoogtepunt was Shindzela, leuke tent en mensen en we hebben live een groep leeuwen een buffel zien pakken op twintig meter afstand. Nogmaals dank en wellicht tot ziens.

Pieter en Hettie Buts, Kenia, Tanzania en Oeganda

Beste Dennis en Linda,

“Tijdens een fantastische huwelijksreis met CLUB@FRICA door o.a. Botswana, Zambia en Namibië in 2008 heeft Afrika ons hart gestolen. We wilden terug! Met jullie én met hoge verwachtigen. Die verwachtingen zijn meer dan waargemaakt: Kenia, Tanzania en zeker ook Oeganda zijn wonderschoon, innemend en onvergetelijk! Wanneer je zo opgaat in natuurschoon, prachtig wild en liefdevolle mensen is het heerlijk om je totaal geen zorgen te hoeven maken over logistiek en andere praktische zaken. Je wordt volledig ontzorgd ten bate van het Grote Genieten: pure verwennerij en zeer rustgevend (hoe intensief en vermoeiend de lange dagen soms ook zijn ;-) We hebben op een fantastische manier wild gespot (jonge leeuwtjes hoog in de boom, nijpaalden op land pal voor de auto, meerdere luipaarden, cheeta’s jagend op gazelles) en oog in oog met ‘papa gorilla’ staan vergeet je van je leven niet meer! De accommodaties waren oases en de chauffeurs bolwerken van betrouwbaarheid. Het persoonlijke contact met CLUB@FRICA in de voorbereiding, tijdens de reis en na afloop hebben wij echt als meerwaarde ervaren. De wereld is veelal prachtig en daarbinnen fonkelt en straalt Afrika voor ons net nog wat extra. Wij komen terug! In Afrika, en bij jullie!”

Pieter en Hettie, Kenia,Tanzania en Oeganda

Een korte update tijdens de reis:

Hoi Linda,

Afrika is onveranderd fantastisch en we genieten er zeer van. Alles verloopt helemaal prima. Leuk om te vertellen, qua wild hebben we een uitstekende 'score': leeuwen die een zebra verscheuren, hippo's op land (zowat tegen de jeep aan) en op 3 meter afstand parende leeuwen, haha! Verder ben ik verliefd op een baby-pumba :-) Verblijven, eten, vervoer, allemaal prima. Enkel zijn de tenten in de middaguren (juist als je even wilt dutten of lezen) zeer warm. We hadden in Tanzania een fantastische chauffeur, Deo Tobias. Rustig, punctueel, bedachtzaam, echt fijn. We missen hem echt! Ja dit is wat we willen, ja we zijn wel wat gewend maar i.d.d., we hebben n pittig reistempo...! Tot zover en we spreken elkaar later nog! .

Joop en Nanny Janssen, wijnreis Zuid-Afrika

Beste Dennis en teamgenoten,

De reis was in een woord waanzinnig mooi! De ontvangst was zeer gastvrij en hebben genoten van de heerlijk wijnen en boven verwachting de culinaire keuken. Alle lof en waardering voor Udo Goebel die de rol van reisleider en master off wine  uitstekend combineerde!!!! Wij zullen met enthousiasme deze unieke wijnreis uitdragen.

Menka en Hendrik Eckhardt, Zuid-Afrika

Beste Frank, Dennis en Linda,

We danken jullie voor jullie zeer vriendelijke aandacht. We hebben van de prachtige reis genoten. Deze was zeer goed voorbereid. Met Udo, hebben  wij alle wijnhuizen  bezocht en de wijnen geproefd. De reis was fantastisch! De natuur in Zuid-Afrika is wonderlijk. Die zal een onvergetelijke reis blijven. Bedankt!

Ad en Arianne, Zuid-Afrika en Botswana

Altijd leuk om tijdens de reis een reactie te ontvangen!

Hey Dennis!

Heerlijk gewandeld in Tsistikamma! Was super. Prachtige natuur en super accomodaties. Nu in Turbine en ook super. Maar verrassing in Madi Madi is denk ik niet helemaal overgekomen. Was wel heeeeel mooi daar! Werden wakker met een springbok op de kamer.  Verheugen ons nu ook op de natuur in het noorden. Fijn dat african rock ook geregeld is!! We hebben het super! Nogmaals Danki

Familie van den Berg, Tanzania

Beste Linda,

Je hebt niets te veel gezegd, Tanzania was fantastisch! Onze chauffeur/gids Steve bracht ons op de beste plekjes en dankzij zijn kundigheid hebben we meer dan alleen de Big 5 gespot! De keuze qua accommodaties was erg goed. Kleinschalig, avontuurlijk en met een verhaal. In Rhotia Valley hebben de kinderen nog een potje voetbal gespeeld met de kinderen uit het tehuis. Een onvergetelijk moment! In Kati Kati tented camp, midden in de Serengeti met alle dieren geluiden om je heen, was slapen een onvergetelijk avontuur! Voor ons klopte het totale plaatje zoals een safari zou moeten zijn. Dank voor deze belevenis!

Miranda en Robert, huwelijksreis Mozambique

Beste Dennis,

Azura Retreat in Mozambique, was inderdaad luxe ten top! Met een eigen plunge pool en een kamer direct aan het zandstrand voelden wij ons echte Honeymooners! Mozambique is een klein paradijs met prachtige zandstranden en natuur. Voor ons was het een onvergetelijke huwelijksreis! Bedankt voor alles!

Bruidspaar Norbert & Adrienn, Seychellen, mei 2015

Wat een genot en een eer was het voor Club@frica om een huwelijk te mogen organiseren op paradijselijk Seychellen! Via korte berichtjes hield het bruidspaar ons op de hoogte van deze bijzondere gebeurtenis:

Beste Dennis en Linda,

Ons huwelijk op de Seychellen was prachtig en onvergetelijk!!! De hele ochtend was het bewolkt maar zodra we gingen trouwen kwam de zon tevoorschijn en bleef mooi zonnig tot het eind:) Alles is goed geslaagd. We hebben jullie mooie huwelijksgeschenk ontvangen. Heel lief van jullie, hartelijk dank hiervoor!

Beste Linda en Dennis,

We zijn net thuis aangekomen. Helaas was deze fantastisch mooie reis heel snel voorbij. Hartelijk dank aan jullie voor het organiseren en voor de verrassing die op ons tijdens de terugvlucht wachtte!! Heel lief van jullie. We zullen ook nog een mail toesturen met een paar foto's erin.

Familie Sprangers en Familie Snijders, Tanzania

Beste Dennis, Linda en Frank.

We zijn weer terug van onze adembenemende familiereis van 11 dagen door de wildparken van Tanzania....Wat een geweldig land is dit!.. Alles was top georganiseerd en perfect samengesteld door Club@frica! Iedereen die een echt avontuur wil ervaren kunnen we aanraden de wintersport een keer over te slaan en een prachtige safari in het wild te maken. Hierbij een paar foto's van onze belevingen, de accommodaties en de dieren die we hebben gezien.

Erik en Simone, Zuid Afrika

Beste Dennis,

Super bedankt voor het samenstellen van een meer dan prachtige reis door Zuid-Afrika. We hebben genoten! Van het gezellige Kaapstad met de leuke en verrassende dagtrips naar de eindeloze wijnstreken met indrukwekkende wijnhuizen. Toen naar Johannesburg gevlogen om vervolgens 2 weken door het prachtige gebied van Waterberg via de Panorama route via Swaziland naar St Lucia te rijden. Met onderweg prachtige natuur en niet te vergeten het indrukwekkende Wilde Life van Zuid-Afrika. We hebben op de prachtigste plekken geslapen met de mooiste uitzichten en de lekkerste maaltijden. Wat hebben we genoten! Je hebt super goed aangevuld waar wij naar op zoek waren en ons verrast met nog meer. We zeggen het nog een laatste keer; wat hebben we genoten! Dank je wel.

Familie Dol, Zuid Afrika

Ontzettend leuk zijn de berichtjes die wij tijdens de reis van klanten ontvangen. Zie de korte maar enthousiaste  losse berichtjes van de familie Dol:

Wat een geweldige plek is Clouds Estate! Dank je wel. Proost en fijn weekend.

Wow, wat een fantastische plek is Marataba trails Lodge zeg! En leuke mensen. Lekker eten. Echt een topper. We zijn nu bij Kololo en alles gaat super. We genieten!

Wat een mooie afsluiting. Geweldig diner. We gaan richting luchthaven. De reis was fantastisch!

Jurko en Annette, Seychellen

Beste Dennis, Frank en Linda,

We hebben intens genoten van onze schitterende reis. We willen jullie allemaal vriendelijk bedanken voor de goed in elkaar gezette reis met over het algemeen hele mooie leuke onderkomens. Het onderkomen Le Duc de Praslin op Praslin hier hebben we alleen maar lof over, wat een geweldig onderkomen wat een luxe en wat een vriendelijk personeel. Kortom helemaal top. Helaas wel veel wier op het strand maar dat kwam omdat er een paar weken ervoor ergens een flinke storm geweest is wat weer voor rotzooi zorgde. Na negen dagen genieten op de Seychellen hebben we een korte stop in Dubai gemaakt. Dubai, wat een ontvangst! Geweldig! Onderkomen helemaal top, geweldige locatie! Na twee volle dagen was Dubai ook wel genoeg :-) Kortom eigenlijk alles tot in de puntjes goed geregeld voor ons, paar kleine dingen die goed opgelost zijn.  We houden jullie zeker in de gaten en gaan kijken wat jullie nog meer te bieden hebben en zullen ook zeker jullie gaan adviseren aan vrienden en kennissen als ze geïnteresseerd zijn. Vriendelijk bedankt voor alles nogmaals,

Eelco Kaan, Tanzania en Zanzibar

Beste Linda,

Gisteren zijn we na een fantastisch avontuur weer thuisgekomen in het koude Nederland. De gehele reis liep perfect volgens plan en heeft onze verwachtingen ruim overtroffen. Hotels waren sfeervol, eten prima, gids heel fijn, mensen gastvrij, kortom erg geslaagd. Ik wil je bedanken voor de adviezen en organisatie van de trip. En nog de beste wensen!

Richard Kaan, Tanzania en Zanzibar

Beste Linda,

Wij zijn vanmorgen teruggekomen uit Zanzibar na een heerlijke reis. Het was aldaar weliswaar erg warm maar in de prachtige hotels en aan het strand was de koelte wel te vinden. Je keuze was uitstekend. Eerst met kinderen en kleinkinderen in Blue Bay met voldoende mogelijkheden voor de kinderen die daar volop hebben genoten van de zee, het zwembad en de heerlijke buffetten en 's avonds de muziek en theater. De week daarna was Bararza een goede keuze om wat van de kleinkinderdrukte bij te komen zeker met de mooie suite die wij hadden direct aan de zee. Ook hier ontzettend goede service, heerlijk eten en een uitstekende spa. Van mijn zoon Eelco heb ik begrepen dat zijn safari ook toppie toppie was. Al met al: je hebt voor ons een mooie reis georganiseerd en we komen vast wel weer een keer bij jullie terug als we besluiten naar Afrika te gaan.

Leo & Hanneke de Koning Hans & Ellen van der Salm

Beste Linda,

We hebben een fantastische vakantie gehad en vele dieren kunnen zien en mooie foto's kunnen maken. Nogmaals bedankt voor het regelen van alles wat we van te voren gevraagd hadden. Het kwam ver boven onze verwachtingen uit en maakte dat onze reis een onvergetelijke vakantie voor ons was!

Gerda en Martin de Weijer, Tanzania en Zanzibar

De kwaliteit van een gids die u begeleidt maakt het verschil tussen een mooie of een  onvergetelijke reis. Dat blijkt ook weer uit onderstaande reactie. Daarom investeert Club@frica graag in de beste gidsen en kiezen we bewust voor een duurzame relatie.

Beste Linda,

De vakantie in Tanzania/zanzibar is volledig volgens planning en gladjes verlopen. Gerda en ik hebben genoten. Allereerst 10 dagen op het vaste land waarvan 8 dagen met een uitstekende gids (Richard, een gids met grote ervaring en uitmuntende kennis van natuur en omgeving en daarnaast een goed chauffeur en aardig mens), toch niet onbelangrijk als je tientallen uren met zo'n man in een kleine ruimte moet doorbrengen. Ook op Zanzibar in de uitstekende accommodatie Breezes heeft het ons aan niets ontbroken! Kortom een door jullie goed georganiseerde vakantie waarop wij tot volgend jaar kunnen teren en met plezier kunnen terugkijken ,vooruitzien bij leven en welzijn naar onze volgende Afrika -trip!

En een paar enthousiaste reacties van onze (groeps) wijnreis naar Zuid-Afrika, onder leiding van vinoloog Udo Göebel

Wim en Jose Dams, Wijnreis Zuid-Afrika

Beste Dennis en collega's,

Wij hebben genoten van onze vakantie in ZA zowel de eerste 12 dagen met Udo als de aanvulling voor ons samen. We kijken terug op een mooie ervaring. We hebben veel gezien en heerlijk gegeten en gedronken. De prestaties van jullie kant zoals de omschrijving van de reis de exacte route beschrijvingen etc en de backup tijdens de aanpassing van hotel en huurauto waren werkelijk perfect  chapeau!

Fijn dat we in Schulphoek konden blijven en dat alles zo perfect is geregeld zoals het kunnen blijven aldaar, de auto en het ophalen bij Ludite. Fijn dat we die en Newton Johnson niet hoefden te missen. We hebben een voortreffelijke rit gehad naar Oudtshoorn en de meerkatten. Voortreffelijk evenals Zeekoe. Ook de Schwartbergpas waar we van bewolking naar mist reden op de berg tot warme zon in Prince Albert. Super!

Nathalie Niemantsverdriet en Stefan Dekker, wijnreis Zuid-Afrika

Beste Dennis & Collega’s,

Het is een fantastische reis geweest met een heel leuk gezelschap, werkelijk boven verwachting! Nu helaas weer terug naar de orde van de dag….maar ik heb mooie herinneringen en zal proberen er vaak nog aan terug te denken. Wellicht tot ziens en goede zaken gewenst. Ik zal jullie organisatie zeker aanbevelen bij mijn vrienden en relaties!

Ineke en Arie Kliphuis, wijn reis Zuid-Afrika

Beste Dennis en team,

We hebben inderdaad genoten van een geweldige wijnreis: het is een groot voorrecht op deze wijze een inkijkje te kunnen nemen in de schatkamer van Zuid-Afrika! Onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Udo zijn de proeverijen -wat een geweldige wijnhuizen-, de diners -wijn spijs-, en niet te vergeten de voortreffelijke guesthouses, prachtig tot hun recht gekomen. Wij hebben genoten en de indrukken zijn overweldigend. Heel veel dank voor de voorbereiding en de uitvoering en voor ons is het inderdaad een onvergetelijke wijnreis geworden!

Robert van Haastert en Chantal Vierwind, Tanzania en Zanzibar

Beste Linda, Frank, Dennis & Marielle,

Hartelijk dank voor de organisatie van onze fantastische reis naar Tanzania en Zanzibar. Afgelopen vrijdag zijn wij teruggekomen en zijn nog steeds aan het nagenieten. Morgen moeten wij helaas weer aan de slag.

Jullie hebben precies de juiste accommodaties en natuurparken voor ons uitgekozen. Het was de ideale combinatie tussen het out-of-africa gevoel en luxe. Wat wij enorm waarderen is dat de meeste geselecteerde accommodaties ook duurzaam verantwoord ondernemen door middel van ondersteuning van de lokale bevolking (opleiding, werkgelegenheid en donaties) en bovendien ecologisch zijn ingericht.

Onze chauffeur/gids BJ van Sunny Safari heeft ons uitstekend tijdens de reis begeleid en is zeer bedreven in het vinden van wildlife. Wij hebben hierdoor de Big 5 en nog vele tientallen andere dieren gezien en gefotografeerd. Wij zullen Club@frica zeer zeker aanbevelen binnen onze kennissenkring.

Familie Wagenaar, Tanzania en Zanzibar

Dit bericht stuurde de familie Wagenaar ons, toen ze nog op reis waren.

Dag Linda,

Wat heb je ons aangedaan !!! ...... Tis hier waanzinnig ! Wat mooi wat we tot nu toe gezien en gedaan hebben ! En de Tarangire River Camp was / is geweldig !

Wij zijn weer veilig thuis! Wat een ervaring en wat een mooie vakantie, bedankt voor je hulp om deze reis tot een succes te maken! We hebben op alle fronten genoten, de reis, de lodge's , de safari en alles wat daar bij hoort. De terugreis was een beetje rommelig omdat het vliegtuig in Dar el salam niet op tijd was, maar ja , we konden toch nergens anders naar toe. Maar geen probleem hoor, we waren op tijd in het vliegtuig.

Verder erg attent: het prachtige boeket bloemen die wij gisteren bij thuiskomst mochten ontvangen! super ! We hebben veel schitterende foto's , dus mocht je er nog enkele nodig hebben , laat maar weten. Nogmaals hartelijk dank, we zullen jullie aanbevelen!!

Familie Verhoeven, Tanzania/Zanzibar De kwaliteit van een gids die u begeleidt maakt het verschil tussen een mooie of een  onvergetelijke reis. Dat blijkt ook weer uit onderstaande reactie. Daarom investeert Clubafrica graag in de beste gidsen en kiezen we bewust voor een duurzame relatie. Hoi Dennis,

Afgelopen zaterdag zijn we (helaas) weer thuis gekomen van een fantastische vakantie. Zoals gezegd hebben we echt een prachtige vakantie gehad. We hebben super veel gezien, waaronder de 'big five' (we waren zelfs getuige van de bevalling van een luipaard-tweeling !), wilde honden, cheetahs en nog veel meer. Als jullie behoefte hebben aan mooie foto's dan laat het maar weten. We hebben dus enorm genoten.

De gids was super! Dankzij hem hebben we enorm veel gezien. Hij was bovendien gek op de kinderen. was erg leuk. Palumbo Reef op Zanzibar was een prima lodge. Zij hadden voor ons de dolfijnentour naar Kizimkazi gereserveerd ipv de snorkel safari naar Mnemba. Na overleg met onze dames hebben we het maar zo gelaten en daar hebben we geen spijt van gehad, aangezien we daadwerkelijk met dolfijnen hebben kunnen zwemmen. Was heel gaaf. Rest ons niets anders dan jullie te bedanken voor deze prachtige reis, een bijzondere, onvergetelijke ervaring met onze meiden.

Familie Krijgsman, Oeganda

Beste Linda, Frank, Dennis en Marielle,

Wat een verrassing toen we zaterdag een enorme bos bloemen ontvingen van club@frica! Hartelijk dank daarvoor! We hebben een hele mooie en goede reis gehad. Steven is een hele goede chauffeur en fijne gids. Hij heeft ons met raad en daad bijgestaan bij alles wat nodig was. Bij Foodstep (zowel bij het tehuis als bij de kindergevangenis) zette hij zijn voetbaltalent in ten behoeve van de kinderen, die dat erg leuk vonden. Uganda is een fijn land om heen te gaan en de Ugandese mensen zijn zo vriendelijke en relaxed, wat onder andere af te meten is aan het gedrag in het verkeer. Alles kriebelt door elkaar heen, maar er zijn geen scheldpartijen of opgestoken middelvingers. Het was een verademing om ondergedompeld te worden in de Ugandese sfeer en de natuur met de dieren is fantastisch.

Bedankt voor alle inspanningen die jullie gedaan hebben om deze reis voor ons mogelijk te maken.

Familie de Swart, Tanzania en Zanzibar

Hallo iedereen van club@frica, Dank jullie voor de zeer verzorgde complete en superverzorgde reis. Het heeft onze verwachtingen ruim overtroffen, door de mooie en soms super mooie lodges. Het toppunt daarvan was toch wel Kitela lodge, met een heel heel erg mooie accommodatie en een zeer vriendelijke eigenaar die toevallig ook daar was. En door het geluk de complete big 5 te hebben gezien en heel veel andere dieren. De afsluiting op Matemwe Beach village was ook zeer geslaagd, mede door het verschrikkelijke lekkere eten daar 10+. En dan als kers op de taart, na een lange terugreis een mooi boeket.

Namens ons alle 4 dank je voor deze onvergetelijke ervaring

Robbert Ketting, Tanzania

De reis was perfect, zoals ik het me had voorgesteld. Met de chauffeur/gids ging het prima, hij regelde alles wat er maar voorbij kwam. Het inchecken op de lodges/tentenkamp, de entrees van de parken, of als ik wat persoonlijks vroeg enz. Samen veel gelachen. Hij vond me wel een bijzondere toerist die iets anders wilde zien dan de gemiddelde toerist die voor de big five komt om zijn of haar lijstje wat ze gezien hadden af te werken. We hebben regelmatig gestopt en dan rond gekeken. Als je er oog voor hebt zie je van alles. Of het nu een kleine steltloper is die voor de auto bleef uitlopen of  vechtende Afrikaanse buffels alles bleef interessant. Dat is ook de reden dat ik deze reis alleen hebt gemaakt zodat ik alles zelf kon bepalen. De laatste groepen van de trek van de wildebeesten heb ik nog kunnen zien. Hachi (de chauffeur) heeft zijn uiterste best hiervoor gedaan en zijn ook vrij ver richting het westen gereden naar de Grumeti-rivier. We hebben de luipaard zelfs 3 x kunnen aanschouwen en dat in 1 dag.

De accommodaties waren uitstekend, uiteraard het tentenkamp Kati Kati was wel de topper. Genieten ver van de drukte weg. Heerlijke douche in de tent na de game drive. Wat wil een mens nog meer. De lodge in Mbalageti was ook goed, een prachtige chalet met balkon met vergezicht over de savanne. Heb daar het geluk gehad de wedstrijd  Nederland tegen Spanje te zien. Normaal ging het licht uit om 23.00 uur, maar voor deze gelegenheid bleven er een paar jongens van het kamp op en heb ik samen met hen de wedstrijd uitgekeken tot kwart voor twaalf. Het eten was overal goed geregeld de gehele vakantie.

Geert en Ingrid Meeuwissen uit Elst Beste Linda,

Wij zijn van 27 mei t/m 11 juni 2014 in Tanzania en op Zanzibar geweest. We hebben daar mogen genieten van een fantastische en beslist onvergetelijke vakantie. We hadden een hele goede chauffeur/gids die de dieren steeds weer wist te vinden. We hebben de Big Five gezien, al waren de neushoorns erg ver weg. Ook had hij veel kennis over de vogels. We hebben in Arusha- N.P. zelfs 2 albino-baboons gezien. Hierbij willen wij Linda en Dennis, voor de professionele en heel persoonlijke hulp, heel erg bedanken. De hele reis was tot in de puntjes gepland. Aan alles was gedacht. En heel fijn zo’n persoonlijk dagboek, dat ook iedere dag weer klopte! De lodges waren stuk voor stuk fantastisch. Mochten we weer een reis naar Afrika maken, dan weten we nu dat dat zeker met Cub@frica gaat gebeuren!! Onze dank is groot, het was in 1 woord MAGNIFIEK!!!!

Claudia en Jesse, Oeganda & Tanzania

Beste Linda, Afgelopen februari hebben wij een reis gemaakt door Oeganda en Tanzania. Het was een zeer bijzondere ervaring. Een achtbaan met enorm veel pieken! De natuur, de mensen en natuurlijk de dieren zijn prachtig. Het oog in oog staan met de berg gorilla’s was één van de mooiste ervaringen van onze vakantie.

Familie Bart, Tanzania & Zanzibar

Beste Linda en Frank,

We zijn met onze familie, ouders en twee zonen tussen 19 december 2013 en 2 januari 2014 op een Safari en strandvakantie geweest. Voor ons de eerste maal in Afrika.Tanzania en Zanzibar. Onze reis begon in Arusha en voerde ons langs Tarangire Park, de Ngorongoro krater naar de rand van de Serengeti, en daarna naar Zanzibar. Het was een geweldige reis, perfect georganiseerd door Club Africa. Wij voelden ons er erg op ons gemak, mede dankzij onze voortreffelijke gids. Hoogtepunten waren het van dichtbij zien van zoveel dieren, een ballonvaart over Tarangire Park. Na het opdoen van zoveel indrukken, hebben we nog genoten van 5 relaxte dagen in het prachtige Hideway of Nungwi resort op Zanzibar.

Familie Karemaker, Oeganda De kwaliteit van een gids die u begeleidt maakt het verschil tussen een mooie of een  onvergetelijke reis. Dat blijkt ook weer uit onderstaande reactie. Daarom investeert Clubafrica graag in de beste gidsen en kiezen we bewust voor een duurzame relatie.

Hallo Linda, Dennis en Frank, We willen jullie bedanken voor de prachtige reis die jullie voor ons geregeld hebben. Oeganda was werkelijk schitterend! Prachtige natuur en een zeer goede indruk van het land gekregen. De reis is ook enorm geslaagd door de fantastisch gids Steve. Van het begin direct een goede klik met hem en hij heeft hele leuke dingen met ons gedaan. Niet alleen het wildlife maar ook de bevolking zelf kreeg veel aandacht van hem. Deze reis is zeker ook anderen aan te bevelen.

Onze geweldige gids heeft ons veel informatie gegeven over het leven in de stad en het dorp. Zo hebben we naast de gamedrives een cassavefabriek bezocht, veel Afrikaans fruit geproefd en zelfs een tocht op een boddabodda( een brommer) gemaakt. We hadden lodges op geweldige locaties en tijdens de gamedrives hebben we veel wild zoals giraffes, buffels, nijlpaarden, olifanten en vele soorten  apen gezien. Een van de hoogtepunten waren wel de slapende leeuwen in de bomen, waar we lang naar hadden gezocht.

Maar het hoogtepunt was toch wel de gorillatracking, waarbij we na ruim 2 uur omhoog lopen uiteindelijk oog in oog kwamen met de berggorilla’s. Erg indrukwekkend! Dit was ontroerend en zeer de moeite waard. Oeganda heeft ons verrast en we hebben het land en zijn bewoners dan ook in onze harten gesloten. Club@frica, bedankt voor het organiseren van deze unieke en onvergetelijke reis.

Harrie en Tiny Donkers, Zuid-Afrika We hebben een reis met hulp van jullie uitgezocht en bekeken. Er was veel ruimte voor onze eigen inbreng en er werd goed naar ons geluisterd. De twee andere reisorganisatie's die we gevraagd hadden deden dat beduidend minder. Ook jullie prijs was prima.

De beloofde reisinformatie en route beschrijvingen waren uitgebreid en duidelijk. Alle onderkomen's waren op de hoogte van onze komst wat erg prettig was. We hebben aan deze vakantie alleen maar mooie herinneringen  en ervaringen. Bedankt voor jullie inbreng en goede zorgen betreffende de vakantie. We genieten er nog dagelijks van. ( 2000 Foto’s en 4,5 uur Film)

Mede dank zij Club Africa hebben we een onvergetelijke vakantie gehad.

Groetjes  Harrie en Tiny Donkers

Familie van der Valk en Familie Kastelijn, Namibië/Botswana Wij hebben genoten van de reis en zijn onder de indruk van dit deel van Afrika; echt een aanrader. Allereerst onze complimenten voor de prachtige reis die jullie voor ons hebben samengesteld. Het belangrijkste is dat we er allemaal ontzettend van hebben genoten. De reis zat logistiek prima in elkaar, de gevolgde route was goed en we zijn altijd op tijd en comfortabel opgehaald en op de juiste plek gebracht. Onze chauffeurs en gidsen hebben hun werk dan ook prima gedaan. De lodges,  camps en huisjes waren van een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Gemiddeld zijn we zeer tevreden over onze onderkomens en de bijbehorende maaltijden.

Frida en Jan van Markus, Zambia en Botswana Wij zijn inmiddels al weer ruim 2 weken thuis maar denken bijna nog dagelijks terug aan onze reis naar Zambia en Botswana. Het was werkelijk een geweldige reis. Prima accommodaties variërend van eenvoudig (Nanzhila) tot vrij luxe (Mukambi en Bakwena), maar ieder met z’n eigen charme, heerlijke maaltijden, vriendelijke gastheren en gastvrouwen, perfect geregelde  transfers tussen de lodges (ook de grenspassages naar en van Botswana verliepen vlekkeloos) en veel, heel veel wild. Met name in Chobe en South Luangwa hebben we veel wild gespot. In Kafue duidelijk minder en daar bleken de dieren ook schuwer.

En wat was het een verrassing om bij aankomst in ons chalet in Mukambi als welkom een heerlijke fles  mousserende wijn aan te treffen. We hebben er op het terras van het chalet met volle teugen van genoten. Een beter begin van de vakantie hadden we ons niet kunnen wensen. Wij willen jullie daar dan ook nog heel hartelijk voor bedanken.

Tot slot willen wij jullie graag bedanken voor de perfecte organisatie van onze reis en de uitgebreide beschrijving daarvan in het reisdagboek. Mede daardoor zijn wij weer een geweldige reiservaring rijker!

Familie Sudmeier, Familiereis  Hartelijk bedankt voor het alsnog opsturen van uw reactie. Gelukkig ook na bijna een jaar alleen maar goede en onbetaalbare herinneringen. Leuk! Afgelopen jaar, rond Kerst, gingen we ter gelegenheid van onze 45e trouwdag  naar Tanzania. Onze groep bestond uit 11 mensen: wij tweeën, onze zoons en schoondochters en vijf kleinkinderen in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar. Omdat we goede berichten hadden over Club Africa van vrienden besloten we hen te vragen onze reis te organiseren. Na het invullen van de formulieren met onze wensen kwam er een reisplan. Na  telefonisch  overleg  werden er enkele aanpassingen gedaan. Het contact met Linda was steeds uitstekend en ze nam goed nota van onze wensen.

Het werd een prachtige reis. We bezochten een drietal parken en  hadden de beschikking over twee jeeps met chauffeur/gids.De bezochte parken waren:Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, Ngorongoro Krater. Voor iedereen een fantastische belevenis: heel veel wild, prachtige natuur, ook voor de kinderen geweldig omdat de gidsen inspeelden op hun wensen. Overnachten deden we in lodges die heel kindvriendelijk waren. Een uitstekende keus van Linda! Steeds was er een zwembad en in het restaurant werd rekening gehouden met kinderen. Alles was kleinschalig.Er werd van alles gedaan om het verblijf prettig te maken. Met Kerst kwam er zelfs een kerkkoor speciaal voor ons zingen.

Na dit eerste deel van de reis was het de bedoeling af te reizen naar Zanzibar, maar…. Wij waren aan de late kant en ons vliegtuig vertrok gewoon een half uurtje te vroeg: de piloot wilde waarschijnlijk op  tijd thuis zijn.  Ook op dat moment was de begeleiding van Club Africa uitstekend: we stonden steeds met ze in contact en het omboeken van tickets en vluchten werd vanuit Nederland geregeld.

Ook ons verblijf in Zanzibar was een succes: een kleine lodge, pal aan het strand. Aardige mensen, lekker eten. Kortom: voor ons en onze (klein)kinderen  een fantastisch reis waar we nog steeds over napraten.Op safari met kinderen? Op deze manier een groot succes, mede dankzij de inzet van Club Africa. Een echte aanrader en  volgens onze kleinkinderen  “een topvakantie (we hebben wel 1000den dieren gezien)”

Club Africa en Linda: bedankt voor deze prachtige reis! Gerry Sudmeier

Hetty de Vries, Tanzania Wij danken club@frica  voor de prachtige ervaringen die wij hebben opgedaan in Tanzania. Onze belangstelling ging voornamelijk uit naar de parken. We hebben tijdens onze reis hier optimaal van kunnen genieten. Heerlijk om met twee personen een wagen te delen. Het was een luxe ervaring die de moeite waard was. Wij zijn met mooie herinneringen en een voldaan gevoel naar huis gegaan!

Jan en Frederika , Zambia Hierbij één van de vele enthousiaste reacties op onze nieuwe persoonlijke Club@fricAfricAssistent en ClubAfricaApp

Beste Linda, Mijn dank voor het opnieuw toezenden van de link. Deze werkt wel perfect en geeft inderdaad toegang tot een flinke hoeveelheid welkome informatie. Ook de app heb ik inmiddels gedownload op mijn mobiel en ook deze werkt perfect. Het gemak dient op deze wijze de mens. Ideaal!!! Ik heb inmiddels uitgebreid kennis kunnen nemen van het reisdagboek!

Hanny, Dick, Anouk en Madelon Vos We kunnen onze reis met Club@frica in twee woorden samenvatten: Waanzinnig Mooi!!

De voorpret van onze reis begon op de vakantiebeurs. Daar zagen we Club @frica en de indruk die we kregen van de voorstellen van Frank Steijns gaven voor ons de doorslag met deze reisorganisatie in zee te gaan. Het toegezonden reisschema en het reisdagboek brachten ons alle vier (wij en onze 2 dochters van 18 en 20 jaar) goed in de stemming. Daar waar wat zaken op het laatst fout dreigden te gaan (boekingen van de accommodaties bleken bij de laatste check niet helemaal rond te zijn) werden door de organisatie goed opgepakt door het regelen van uitstekende vervangende accommodaties (Chapeau Dennis en Linda!!). We hebben een compensatie gekregen in de vorm van twee excursies (ochtendwandeling met Maasai-krijgers in het Tarangire N.P. en een nachtsafari in de Serengeti). Deze twee excursies waren top!

De accommodaties waren over het algemeen kleinschalig van opzet en dat is ons goed bevallen. De persoonlijke benadering door het personeel was zeer goed. Dit was voor de eerste maal dat wij een persoonlijk op onze wensen afgestemde reis hebben gemaakt. De flexibiliteit bij het samenstellen van de reis en de voorstellen vanuit Club@frica waren uitstekend!

Wij wilden onze dochters niet alleen een toeristisch Africa laten zien, maar ook kennis laten maken met de bevolking. Dit is uitstekend gelukt. We hebben een echtpaar bezocht dat in eigen beheer 11 weeskinderen opvangt. De manier waarop zij dit doen is erg indrukwekkend. Dit bezoek heeft ons alle vier erg geraakt. Daarnaast was het ook erg leuk om met de kinderen samen te spelen…..

Ook een wandeling op de Mount Meru door/ langs een Maasai-dorp was een prima excursie. Tijdens deze wandeling was er niets geregisseerd, zoals we eerder in Kenia bij een bezoek aan een Maasai-gemeenschap hebben meegemaakt.

De game drives tijdens de safari’s waren indrukwekkend. We hebben een grote verscheidenheid aan wild gezien en interactie tussen verschillende dieren.

Na afloop nog enkele heerlijke dagen op Zanzibar, gevuld met luieren en snorkelen o.a. met dolfijnen.

‘Africa bites you!’ wordt vaak gezegd. Dit is ons alle vier tijdens deze reis overkomen.

Dinja Olijve & Jeroen van Rooijen, Zuid-Afrika

Soms krijgen we een kaartje uit het vakantieland, ook dat delen wij graag!

Kaartje_uit_Zuid-Afrika_Dinja&Jeroen

Dinja en Jeroen hebben ook nog een stukje op het evaluatieformulier geschreven voor op de website:

In Januari gingen we naar de vakantiebeurs om de reis van ons leven te gaan plannen. Hier kwamen we voor het eerst in contact met Club Africa. We hadden bij hun direct een goed gevoel, beter dan bij andere grote organisaties, omdat dit veel persoonlijker was.

De voorpret begon al ver voor onze reis toen we de reis door gingen spreken op hun kantoor. 5 weken voor vertrek ontvingen we het reisdagboek en namen de kriebels nog meer toe.

Onze reis begon op 21 juli in Kaapstad, waar we 6 dagen verbleven. Hier hebben we alle hoogtepunten kunnen bezoeken, behalve de Tafelberg omdat het weer tegen zat. We kunnen wel iedereen aanraden om Kaap de goede hoop te bezoeken. Dit wordt vaak door tijdgebrek overgeslagen, maar was voor ons echt een hoogtepunt tijdens de vakantie.

Van daaruit zijn we naar Hermanus vertrokken met een huurauto. Wel spannend dat links rijden, maar gelukkig wende het snel. In Hermanus zat het weer niet mee en hebben we contact gezocht met Marcella om te regelen dat we een dag langer konden blijven. Het hoofddoel van onze reis was namelijk het kooiduiken met de witte haai en door het weer was alles afgelast. Marcella heeft alles perfect geregeld en konden we uiteindelijk 2 dagen later toch kooiduiken.

Na Hermanus hebben we Mosselbay, de Rust (Oudtshoorn), Knysna, Tsitsikamma en Addo Elephant Park bezocht. De hoogtepunten hier waren de walvissentoer (die we in Hermanus niet konden doen door het weer, maar we kregen in Knysna een herkansing) De gesprekken met Janz in de Rust. Waar we ook de Swartberg pass hebben gereden (duurt wel even, maar super).

Uitzicht van The Fernery in Tsitsikamma en uiteraard alle fantastische beesten die we gezien hebben in Addo.

Al met al een fantastische ervaring en dit is zeker niet de laatste keer dat we naar Zuid-Afrika zijn geweest. We zullen iedereen aanraden om de reis van hun leven te laten samenstellen door Club Africa. Marcella en Dennis, jullie zijn toppers!

Groeten van Dinja en Jeroen

Familie van Gijlswijk, Kenia/Tanzania “Club Africa, wij zijn weer een onwijs gave ervaring rijker! Het was een geweldige reis, bedankt voor het regelen!!”

Familie Slieker, Zambia Wat een reis. 14 dagen Zambia en iedere dag weer een nieuw avontuur. Na een nacht in Lusaka met de auto naar Livingstone. Dit is echt de manier om Zambia beter te leren kennen. Stoppen in kleine stadjes, koffie drinken in een lokale snackbar, eten kopen bij de supermarkt. Geweldig om zulke vriendelijke mensen te leren kennen die je niet direct als toerist behandelen.In Livingstone een week lang kinderen op school geholpen met lezen spelletjes. De Bookbus is echt de manier om kinderen te helpen en bij te dragen aan hun ontwikkeling en aan de andere kant kennis te maken met het echte Africa. En de tweede week op Safari in South Luangwa. Mooie bushcamps waar je nog echte rust ervaart en je thuis voelt als een koning. Tijdens de game drives, zowel lopend als met de jeep, alle dieren en heel veel geleerd. We zijn nu weer thuis, genieten van de foto's en onze herinneringen en kijken alweer uit naar de volgende keer.

Ed, Johan en Marleen (van Schaik / Ran), Zuid-Afrika Deze vaste club@frica reizigers nemen tijdens hun reis al de moeite om hun enthousiasme met ons te delen. Wat ontzettend leuk!

Hoi Dennis ( en Marcella, maar daarvan hebben we even geen email adres) Een warme groet vanuit Schulphoek Seafront Guesthouse, van ons, maar ook vooral van de gastvrouw.  Ons laatste familie bezoek lijkt helemaal in duigen te gaan vallen, dus hebben we een verandering van reisschema toegepast.  Marcella had in het oorspronkelijke plan Hermanus opgenomen. We zijn hier gisteren maar op de bonnefooi naar toegetreden. Wat een prachtige plek. We hebben twee nachtjes geboekt. Er is op dit moment verder niemand, maar daar schijnt vanavond verandering in te komen. Dank voor de fijne afhandeling van ons, weliswaar, summiere reisplan.  We genieten enorm. Maartens guesthouse is een mooie plek om mee te starten en wat een warme ontvangst.  Op aanraden van Maarten zijn we in Fischhoek, waar ook onverwacht familie bleek te wonen, naar Inn between geweest.  Gerund door een Hollands stel, super plekje!  Nogmaals dank. Wij genieten enorm, vandaag een regendag, maar de helft waait over.

Groeten van Ed, Johan en Marleen (van Schaik/ Ran)

Carlijn en Jan-Diederick, huwelijksreis Zuid-Afrika/Mozambique, We hadden al veel eerder een reactie willen plaatsen, maar helaas werden we na de prachtige reis meteen weer terug gezogen in de drukte van het dagelijks leven in Nederland. Hierbij alsnog, we willen jullie heel erg bedanken voor de fantastische reis, het was onvergetelijk, dankzij jullie!

Onze huwelijksreis door Zuid-Afrika en Mozambique was bovenverwachting. Het was heerlijk dat alles geregeld was en de ene accommodatie was nog mooier dan de ander. Geen organisatorische zorgen! De vriendelijkheid van de mensen, de overweldigende natuur, alle indrukwekkende dieren die we gezien hebben, het heerlijk eten en drinken, heeft er bij elkaar voor gezorgd dat we een onvergetelijke reis hebben gehad.

Jan Stok en Jeroen Loppersum, Zuid-Afrika Beste Marcella en Dennis, We zijn nu echt thuis!! Wat leuk dat Pam jullie de foto’s gestuurd heeft. De kookworkshop was erg leuk, bedankt daarvoor. De reis is prima verlopen, de accommodaties waren top en voldeden aan de verwachting. Bij Maarten was het erg gezellig, met een prima service. Paternoster Dunes is een toplocatie, prachtig aan het strand. Echter leek het wel of de eigenaren bang voor de gasten zijn, bij het ontbijt liepen ze schichtig om ons heen, niet gesproken. Het personeel was wel erg aardig. Plumwood Inn, prima locatie met erg aardige eigenaren met een zeer goede service. Mimosa Lodge is ook een prima accommodatie, het restaurant serveert een diner van grote klasse, met eigen topwijn (Minosa)

De routes en afstanden waren in het reisdagboek goed beschreven. In het reisdagboek noemen jullie Bouillabaisse Seafood Deli, deze zaak is al enige jaren dicht (failliet). De goede vervanger is Le Bon Vivant, www.lebonvivant.co.za  in Franschhoek, een Nederlandse Chef die op sterrenniveau kookt. Een volgende keer willen we een ander stukje van ZA zien, wellicht gecombineerd met een wildpark in Botswana.

Hennie en Wim Hendriksen, Zuid-Afrika Wij hebben een heerlijke en prachtige reis door Zuid Afrika gemaakt. Mooie locaties voor de overnachtingen, vooral Naledi bushcamp was prachtig. De big 5 hebben we gezien en zelfs een Afrikaanse civet, een nachtdier dat je zelden overdag ziet. Genoten hebben we van de mooie natuur in Swaziland en Lesotho. Maar ook Kaapstad was heerlijk vertoeven. Al met al een prachtige reis.

Dennis en Marcella hartelijk dank voor het samenstellen van de reis en het reisdagboek.

Daphne & Frank, Zuid-Afrika We hebben een prachtige vakantie in Zuid Afrika gehad die uitstekend was georganiseerd door Club@frica. We zijn ze zeer dankbaar dat ze de reis hebben kunnen omgooien in verband met de zwangerschap van mijn vriendin. Dat ging zonder problemen en de alternatieve route en locaties waren geweldig. Heel veel dank hiervoor! Ook het reisdagboek (met locaties, routes en bezienswaardigheden) was erg handig en up-to-date.

Janny en Roel den Bakker, Zuid-Afrika/Golfreis We hebben een prachtige vakantie gehad met bijzondere ervaringen erin. De mooiste: het bijwonen van de kerkdienst in het township van Daveyton. De kerk heet Oasis of Live Family Church. Er staan filmpjes op YouTube met daarop de preken. Helaas niet van de gospels die werden gezongen. Een kerk waar elke zondag 2 diensten worden gehouden en waar tussen de 3 en 4 duizend mensen in kunnen. Technologisch helemaal up to date. De diensten worden met camera’s opgenomen waardoor alles op grote screens is te zien. Een gospelkoor van 40 man op het toneel. De hele kerk zingt en klapt uit volle borst mee en reageert op alles wat er wordt gezegd. Gewoon een feest. We werden toen we binnenkwamen gelijk gespot natuurlijk. We moesten mee komen naar een apart zaaltje om kennis te maken met de bestuurders en de dominee van de kerk. We kregen koffie/thee, taartjes aangeboden. Daarna werden we de kerk ingeleid (toen de dienst al was begonnen), op de tweede rij gepositioneerd en vervolgens aan de hele gemeente voorgesteld als gasten uit NL met onze hoofden uitvergroot op de screens. We werden door 3000 man toegejuicht. Wat een ontvangst. Na afloop kregen we CD’s en moesten we weer naar een ander zaaltje om mee te lunchen. En die arme Walter maar buiten wachten…..

Het was mooi! Jammer dat het er weer op zit

Richard en Kody Kaan, Zambia Ik heb met mijn  12 jarige kleinzoon een safarireis geboekt naar Mukambi en Busanga Plains in Zambia.  Het was een geweldige reis ,alles was uitstekend georganiseerd. Wandelsafaries, game drives  en vissen en daarna het bezoek aan de Victoria Watervallen ( met een duik in de rivier op de rand van de waterval) hebben een diepe indruk op mijn kleinzoon Kody achtergelaten. Hij wil volgend jaar wel weer maar…ik heb nog vier kleinkinderen dus die komen ook nog aan de beurt. Club Africa bedankt voor de prima organisatie jullie hebben precies de goede lodges voor ons uitgezocht. Zeker ook de  Stanley Safari Lodge in Livingstone. En…wat waren alle mensen aardig voor mijn kleinzoon…..

Leo en Angelina , Wijnreis Zuid-Afrika Met dank aan reisleider Udo en chauffeur Donald is dit een hele mooie trip geworden! Overal gastvrij onthaald, zowel bij de accommodaties als bij de wijnhuizen zodat je je direct thuis voelt. Ook wordt je behoorlijk in de watten gelegd, wijnproeverij hier en lekkere hapjes daar met daarna nog lunch en/of diner. Al met al hebben we heerlijk genoten. Afstemming elke dag, goede volgorde van reis, uitstekend geregeld. Bedankt!

De heer en mevrouw Nobel, Namibië Hieronder een greep uit hun reisverslag; We hebben een fantastische reis gehad, waar wij nog lang met heel veel plezier op kunnen terugkijken. We hebben ruim 6000km gereden.

`s morgens op tijd vertrokken en op weg naar Bagatelle Gameranch, een prachtige locatie midden in de rode duinen, waar de springbokken voor en tussen de lodges liepen.

Een nacht extra gebleven in Canon Roadhouse om de Fish River Canyon te bekijken. Het was mooi en helder weer, dus naar de  uitkijkpunten op de Canyon, Main Vieuwpoint, Rockiespoint, Sulphur spring vieuwpoint etc. Het was prachtig. De volgende accommodatie is Klein Aus Vista , waar je een mooie wandeling kunt maken vanaf de lodge de bergen in. Vlakbij ligt het plaatsje Garup waar een grote groep wilde paarden leven.

We komen het Etosha park binnen en direct staat er een enorme giraffe, praktisch naast de auto, prachtig. Een groep elanden steken even verderop de weg over, dus oppassen geblazen. We hebben erg genoten van al het wild wat we onderweg zagen , maar ook de waterholes waren bijzonder mooi, waar alle dieren samen kwamen.

We gaan ’s middags met een boot over de Okavango rivier , de nijlpaarden lagen al op ons te wachten en aan de overkant van de rivier ligt het Mahango Game Park, waar volop Olifanten liepen. ’s Avonds na het diner werden we teruggebracht naar onze lodge, want dan komen de nijlpaarden aan land om te eten. Gelukkig liepen er geen nijlpaarden, maar ’s nachts wel, veel lawaai en brullend liepen ze langs de tentlodges , een nijlpaard was ook bij de ingang van het restaurant geweest en had een grote tafel omver gegooid , was in 8 jaar niet voorgekomen.

Familie van den Hoogen(familiereis), Zuid-Afrika Verslag van dochter Kristel; Onze reis naar Zuid-Afrika was werkelijk een fantastische ervaring. We hadden in de voorbereiding alle vrijheid om het reisschema zelf in te vullen. Zo hadden we een reis die prima bij onze groep paste. Grootste deel van de reis al de activiteiten ingepland, niet teveel verschillende locaties zodat je niet om de dag een dag in de bus zit en aan het eind een aantal niet ingevulde dagen om nog even lekker bij te komen. Fijn dat Dennis daar alle tijd voor nam en bij ons thuis kwam! Vlak voor de terugreis werd een van onze kinderen door een hond gekrabd met een vervelende serie injecties tot gevolg. De ballon die ze daarvoor van Club@frica kreeg maakte een heleboel goed! Erg attent!

Verslag van dochter Bianca; Heel erg bedankt voor de goede en leuke begeleiding bij de voorbereidingen van de reis. De locaties en activiteiten waren allemaal heel goed, en leuk afwisselend. De excursies waren allemaal goed geregeld en alles liep gesmeerd. Het was een vakantie om met veel plezier aan terug te denken, en we zullen Club@frica zeker aanbevelen bij anderen die naar Afrika willen!

Angelien en Peter, Namibie en Botswana Wij hebben een prachtige rondreis gemaakt van 3 weken door Namibie, Botswana en eindigend bij de Vic falls. Marcella en Dennis hebben ons prima geholpen bij het samenstellen van de reis en wanneer wij punten aangepast wilden hebben was dit geen enkel probleem. Ze hebben prachtige lodges geboekt op hartstikke mooie locaties.  We hebben een vakantie gehad om nooit meer te vergeten!!

Ad, Ria, Ilja en Pim Noordam, Namibië en Zambia, Beste Marcella, Dennis en Frank, Wat hebben wij genoten van onze reis door Namibië en eindigend in Zambia bij de Vic Falls. Jullie hebben een geweldig reisschema voor ons gemaakt waarin veel afwisseling zat. Prachtige natuur, wilde dieren, mooie mensen en gastvrije en soms ook bijzondere slaapplaatsen. Kortom, een reis om nooit te vergeten. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Heel hartelijk dank voor jullie goede zorgen en hopelijk tot een volgende keer.

Lida en Martin Brandenburg (reisden samen met Olga Visser en Alfons Rijnders)  Ik wil jullie hartelijk bedanken voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben, het was gewoon geweldig. Deze reis was zeer goed samengesteld, de variatie in parken en wild was geweldig. Het afzeggen van Jaco is door jullie op een geweldige manier opgelost en de vervangster “Elize” van Mazurka Waters B&B heeft het fantastisch gedaan en is zeker een aanrader. Ze heeft heerlijk voor ons gekookt en begeleid in het park. Een geweldig gezellig mens. Als ik jullie was zou ik zeker deze 3 weekse route met accommodaties als voorbeeld in jullie programma zetten. De variatie is geweldig en dan praat ik nog niet over wat we allemaal gezien en gedaan hebben. Ook Walter is zeer gastvrij en behulpzaam en ook zeker aan te raden voor mensen die niet zelf willen rijden, zoals wij. Ook Kololo was een zeer goede keus. Even 3 dagen iets rustiger en tijd om lekker te fietsen of te wandelen was geweldig. Voor Marcelle van Madi A Thavha Mountain Lodge geldt hetzelfde. Een mooie plek om te overnachten, en ook het halen en brengen was zeer goed. Het enige kleine negatieve puntje is de samenstelling in Kgalagadi Transfrontierpark. Dit moet een andere combinatie worden zodat je niet heen en weer hoeft te rijden.

Kort samengevat: “Dit was een geweldige ervaring”.

Groetjes Lida en Martin Brandenburg

 

Olga Visser en Alfons Rijnders (reisden samen met Martin en Lida Brandenburg) 

Met z'n vieren drie weken door Zuid Afrika ( en Botswana ) gereisd, tijdens de Zuid Afrikaanse winter ( truien en jassen meenemen !) Zelf niet gereden. Problemen ontstaan door het afzeggen van een bepaalde Zuid Afrikaanse touroperator (slechts enkele dagen voor onze aankomst )uitstekend opgelost door Club@frica! Korte samenvatting wat we gezien hebben in Kgalagadi Transfrontier NP, Madikwe ( schitterende locatie : Mosetlha Bush Camp )en Mashatu ( Botswana: opnieuw schitterende locatie Mashatu Tented Camp ): 31 actieve leeuwen, waaronder 3 cubs van 3 maanden oud volop aan het spelen met hun 1 jaar oudere broers en zussen; 4 cubs van ongeveer 6 weken oud. Moeder leeuwin nam tot twee keer toe een cub in de bek; 2 grote mannetjes vraten van een nog levende elandantilope;4 verschillende luipaarden, o.a. etend van een baviaan en impala en op twee meter van de safari jeep langslopend; moeder cheetah met 5 jongen van ongeveer een jaar oud etend van een net gedode impala; overdag een aardvark, zeer ervaren gids had deze nog nooit overdag gezien; de bevalling van een giraffe; Afrikaanse wilde honden met 6 puppies, opnieuw actief spelend; veel ( witte ) neushoorns; kuddes olifanten, drinkend ( met een schitterende weerspiegeling ) ,soms wel uit ongeveer 100 olifanten bestaand; Kaapse cobra; en verder natuurlijk alle antilopes die daar maar voorkomen etc. etc. Heel erg verwend met het heerlijke zelf klaargemaakte Afrikaanse eten van Elize Liebenberg van Kalahari Tours. Lekkere warme kruiken in ons bed en tijdens de morning gamedrives in Mashatu. Gastvrij ontvangen zowel door Walter Guyer van Impangele in Johannesburg als door Marcelle Bosch van Madi a Thavha Mountain Lodge in Louis Trichardt ( ongelooflijk wat zij in 8 jaar tijd voor elkaar gekregen hebben; zij doen zoveel goeds voor de plaatselijke bevolking en de Venda en Tsonga cultuur)

Familie Klunder, Zuid-Afrika Prachtige weken gehad met z'n zessen in Zuid Afrika mede dankzij Club@frica. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke wensen. Accommodaties top. Alles goed geregeld. Een heerlijke vakantie tot in de puntjes geregeld. Een geweldige herinnering en iets om nogmaals te beleven. Wij komen zeker nog eens terug.

Christian en Monique, huwelijksreis Zuid-Afrika Tijdens de voorbereiding dachten de medewerkers van Club Afrika goed mee over een uitgebalanceerde reis en was Marcella te allen tijde bereikbaar voor vragen welke snel en enthousiast werden beantwoord. We hebben een fantastische huwelijksreis gemaakt waarbij alles super is geregeld.

Dennys, Saskia en Eva Driehuizen, Tanzania en Zanzibar Prima vakantie gehad in Tanzania en Zanzibar; eerst het “Out of Africa”gevoel tijdens de safari en daarna relaxen op tropisch Zanzibar! In overleg met Club Africa een reisschema gemaakt dat aan al onze wensen voldeed. Idee was een “echte ouderwetse avontuurlijke safari” met afwisselende overnachtingen in soort en luxe, maar tevens kennis maken met lokale bevolking. Daarna uitrusten aan mooi strand in Zanzibar. Moet leuk zijn voor ons, maar ook voor kind van 10. Reis was precies zo! Mede door de expertise en tips van personeel van Club Africa een onvergetelijke reis gemaakt. Smaakt naar meer...

De service en contact met Club Africa is door ons als persoonlijk en professioneel ervaren.

Familie Klunder, Zuid-Afrika Super enthousiaste reacties van de eigenaren van Porcupine Ridge Guest House en Cape Fusion Tours. Hieruit blijkt weer wat een ontzettend leuke reizigers Club@frica heeft. Daar zijn we trots op!

Family Klunder were delightful guests. We enjoyed having them very much and hope they enjoyed their stay here as well. We think they had a good experience as they gave us two very thoughtful gifts on departure.

Thank you for sending us lovely Dutch guests! We await many more!

Warmest regards Janet & John PORCUPINE RIDGE GUEST HOUSE * * * * Winner - Trip Advisor Certificate of Excellence Award 2012 !! -------------------------------------------------------------------------------------------

Thank you so much for sending me such lovely people.  I enjoyed them so much that I only dropped them back at their guesthouse at about 15h30! Many thanks for sending them through to me!

With warm regards Pam, Cape Fusion Tours

Marianne, Fieke, Arie en Erik, Zuid-Afrika, Botswana en Namibië Inmiddels voor de derde keer op stap geweest in zuidelijk Afrika met Club@frica. Wederom een geweldige ervaring.  Wij zijn onder meer in de Madi a Thavha Mountain Lodge geweest. Deze lodge is in het noorden van Zuid-Afrika in de provincie Limpopo gelegen. Nederlandse  eigenaren. Wij zijn een gehele zondag op het platteland geweest onder leiding van Aart, de eigenaar. Dorpjes en kunstenaars bezocht. Wat opviel was dat de lokale bevolking ontzettend vriendelijk en open naar ons was.

Vandaar uit naar Tuli Block gegaan. Tuli Block ligt in Botswana, net ten noorden van Zuid-Afrika tegen de grens met Zimbabwe. In een geweldig privé reservaat geweest, Mashatu Tented Camp.  Het grote voordeel is dat je slechts met een paar gasten in het gehele gebied bent en er zeer ervaren rangers zijn. Zij hoeven zich niet aan de paden te houden en kunnen gaan waar zij willen. Op de eerste de beste game drive al op een paar meter afstand bij drie cheeta’s  (broers)  geweest en ze een half uur gevolgd.  Diverse luipaarden van zeer dichtbij gezien, met een prooi in een boom, wij konden  ze de botten horen kraken.  Hyena welpen bij het nest kom je ook niet vaak tegen.

Later in Kgalagadi, Kalahari geweest. In Grootkolk zit je compleet afgezonderd in de wildernis met de dieren om je heen.  Ook een geweldige ervaring.

Tot slot, Marcella en Dennis, jullie weten steeds bij stop overs voor leuke locaties te zorgen. Geen ‘standaard Holiday Inn’ bij het vliegveld maar een onderkomen met persoonlijke aandacht. Dank daar voor.

Graag gaan we nog een keer naar Afrika met Club@frica !

Ilundi Wuyts, Zambia, zakenreis verlengd met prive vakantie Oh, wat zijn de Victoriawatervallen prachtig! Mooi vol en wat een geweldig geluid. De Chaminuka lodge is fantastisch! Een klein paradijsje. Professioneel en toch heel persoonlijk. De eigenaar gisteren ontmoet en dat is een zeer sympathieke man. De service is heel goed. Een goede keus. Bedankt Marcella.

Familie Kok, Zuid-Afrika Voor een eerste keer naar Afrika met het gezin. In twee weken tijd helemaal tot rust gekomen en echt vakantie gehad. Het leek wel 4 weken. Door de basis te laten organiseren door Club Afrika konden we terplekke alle tijd besteden aan het plannen van de leukste activiteiten. Dat neemt een hoop onrust weg als je reist in een vreemd land met een kind. De accommodaties waren van topkwaliteit en een fijne thuisbasis, met overal een zwembad om af te koelen en uit te rusten van de uitstapjes. Door de dagen op te breken was het voor ons zoontje ook goed vol te houden. We gaan zeker nog eens terug.

Zuid-Afrika is Afrika voor beginners. Veilig, schoon en heel gastvrij. Oscar, Natasja en Ferren (4 jaar)

Familie Karemaker, Tanzania/Zanzibar Hallo Frank, Marcella en Linda, Wat een "top" vakantie!! Gehele reis is door jullie (Club@frica) perfect georganiseerd. Met name de wijze waarop door jullie samen met ons vooraf in een persoonlijk gesprek en daarna per telefoon en e-mail de reis is samengesteld en besproken was voor ons een prima voorbereiding. De wijze waarop bij aankomst de Albatros organisatie (de organisatie die voor Club@frica lokaal de safari's / game drives uitvoert) in Tanzania ons heeft opgevangen was uitstekend. De briefing van Albatros bij aankomst zorgde ervoor dat alles aan beide kanten inderdaad was zoals vooraf met Club@frica geregeld. De de-briefing aan het einde van de reis is ook als heel prettig ervaren.

Maar wat uiteindelijk onze vakantie gemaakt heeft (naast de organisatie van de reis door Club@frica natuurlijk) was de gids / chauffeur: Sam was fantastisch!! Zijn enorme kennis en ervaring heeft ons naar de mooiste plekken geleid en ervoor gezorgd dat we alles hebben gezien wat we wilden zien. Daar bovenop was Sam nog een prima en leuk mens ook. In een woord: TOP! Wat ons verder heel goed is bevallen is de opbouw van de safari locaties. Begonnen in het wat kleinere Arsuha National Park (NP) en dan via het Tarangire NP en Lake Manyara NP naar Serengeti en afsluiten in de Ngorongoro Crater was een prima flow van de reis. Ook mag niet onvernoemd blijven de prachtige locaties waar we de nachten hebben doorgebracht met als absoluut hoogtepunt de Tarangire Safari Lodge. Wat een mooie locatie en wat een prachtig uitzicht daar. Dan de vakantie afsluiten met een 3 daags verblijf op Zanzibar was geweldig. Melia Zanzibar is een top verblijf en ook hier weer (net als op alle overige locaties) zeer vriendelijk personeel. Heerlijk kunnen relaxen bij een prachtig zwembad en strand na alle eerdere game drives was een super afsluiting. Conclusie: Club@frica heeft voor ons een onvergeeflijke vakantie georganiseerd. Bedankt namens Thea, Piet, Margo, Loes en Roy

Fred en Loes Rietveld, Kenia/Tanzania Voor ons is deze reis onvergetelijk door; 1.      De mooie natuur 2.      Deskundigheid gidsen die ons veel geleerd hebben over natuur en land 3.      Enorme gastvrijheid en vriendelijke bevolking 4.      Kleine knelpuntjes goed opgelost. Service staat bij Club@frica hoog op de prioriteitenlijst 5.      Wanneer mogen we weer???????????

Rob Aarse, Transport en Logistiek Nederland, incentive reis Beste Linda, Dennis en Frank, Het zit erop! Maar het was een enorm goede ervaring. Van alle deelnemers ook positieve feedback gekregen. Complimenten nogmaals voor de begeleiding vooraf en ter plaatse. Allemaal heel ontspannen verlopen. Dank nogmaals en vriendelijke groet

Marleen Bijl en Eef Halewijn, Tanzania en Zanzibar Mede dankzij de deskundige voorbereiding door Club Africa, waarbij rekening is gehouden met al onze wensen en verlangens, werd onze reis langs de noordelijke safariparken van Tanzania, met de zon, het witte palmenstrand en de blauwgroene zee van Zanzibar als cadeautje achteraf, een vakantie die voor altijd op ons netvlies gebrand is en in onze dromen langs zal blijven komen. Mooie, smaakvolle accommodaties en fantastische game-drives op zoek naar de Big Five en mega veel ander wild met een ervaren en rustige gids in een ruime functionele 4WD. Culinaire en feestelijke maaltijden, overal gastvrij, behulpzaam en vriendelijk personeel, het echte Arabische leven van de markten en straatjes in StoneTown op Zanzibar en het onder professionele begeleiding snorkelend op zoek naar die onvoorstelbaar mooie wereld op de bodem van de oceaan. Het is zo maar een kleine greep uit onze positieve beoordeling en verrassende ervaringen, waaraan bij elk onderdeel daarvan een superlatief toegevoegd kan worden. Karibu: dank je wel Club Africa.

Harrie en Jose,  Tanzania Onze safari naar Tanzania overtrof al onze toch al hoogstaande verwachtingen. Het is echt het paradijs op aarde en ik kan me voorstellen dat hier de eerste mensen hebben geleefd, zoals onderzoek heeft uitgewezen. Een perfect georganiseerde reis, prima kwaliteit van eten, drinken en bediening. Chapeau!

Nick en Truus Gale, Zuid-Afrika selfdrive en groepswijnreis We zijn alweer een week terug van deze prachtige reis en we hebben zeer genoten. De combinatie van een weekje met z'n tweeen en 10 dagen daarna met een groep werkte perfect. We zijn goed uitgerust en komen met heerlijke herinneringen terug. We waren vooral erg gecharmeerd van de accommodaties die je voor ons had uitgezocht. Stuk voor stuk geweldig! Een prima start hadden we bij Maartens natuurlijk, waar we zeer hartelijk werden ontvangen. De persoonlijke aandacht, de zorg en alle goede tips van Maarten waren erg nuttig, met name de routing naar Kaap die Goeie Hoop en terug. Ik wil je aanraden even met hem te mailen over de update van verschillende restaurants in de buurt. Sommigen bestonden niet meer, en een aantal erbijgekomen dat we zelf hebben uitgeprobeerd. (La Perla en L'Amouette, zesgangendiner voor promotieprijs van 120 Rand, heerlijk eten op loopafstand van Maartens, zeer de moeite waard).

Jans Rautenbach was inderdaad een hele ervaring en we zijn veel wijzer geworden over de mensen en de politiek van Zuid Afrika. Zijn boek gekocht, zeer lezenswaardig, en de ontvangst 's avonds was uitermate leerzaam, prachtig gegeten, goed glas erbij (voor iedereen behalve hemzelf). Pittoresque, die watervallen buiten De Rust. JE MOET echt voor donker bij Oulap binnen zijn, anders zie je de bordjes niet meer en ben je letterlijk de weg kwijt. Bij ons was dat touch and go, iets te laat (10:30 uur) uit Kaapstad vertrokken. De huurauto, een Volkswagen 1.4, had duidelijke moeite met afstand en (later) de bergpas bij Angie's G spot (lachen!) en de heuvels bij Knysna Heads en Signals Hill. Volgende keer toch een krachtiger motor en iets groter achterbakje aan te raden ;-)

De weg naar Lilypond over de Prince Albertpas was heel mooi, bij Nature's Valley een geweldige wandeling gemaakt langs de Salt River Trail op aanraden van gastheer Niels.

In Xanadu raakten we niet uitgekeken. Het prachtig uitzicht op het oceaan en de zeer smaakvolle inrichting met rijke stoffering waren een lust voor het oog. En de wandelmogelijkheden in Wilderness waren geweldig - niet alleen 's ochtends vroeg in hert zand langs de water maar ook een trail gevolgd in de nature reserve - lekker bij The Girls gegeten. Had daar graag langer gebleven.

Terug in Maartens sloofde Udo na aankomst van de groep zich uit om het iedereen naar de zin te maken.De bloemrijke botanische Kirstenbos bezocht en de King Proteas bewonderd. Georganiseerd met local driver de Langa-township in geweest: pre-school, pub en doctor, veel op de foto met jonge kinderen. A moving experience: je rijdt na zes uur eruit met zeer gemengde gevoelens... Helaas lukte het niet Table Mountain of Robben Island te "doen", maar de rugbywedstrijd in Newlands was boeiend! Le Quartier Francais was een ervaring, de keukenrondleiding door Margot zelf verzorgd. Als groep hadden we veel lol, verschrikkelijk lekker gewined, gedined en geslapen... Al was het programma erg vol, de ontvangst bij de verschillende vineyards was werkelijk gastvrij, met als toppers Erik en Mariette bij Groot Parijs, Winnie en Tanya bij Scali en de afsluiter op zaterdagmiddag bij Newton Johnson. De gamedrives bij Bartholomeus Klip waren super en Hermanus was werkelijk fantastisch (mede omdat Udo ons de met telescope voorzien "room with a view" alloceerde), en dat wij eindelijk de walvissen tegenkwamen met een boot de oceaan op...  Kortom; een geslaagde reis!

Familie Schrama,  Zuid-Afrika Op de vakantiebeurs maakten wij voor het eerst kennis met Club@frica, het voelde meteen goed! Nadat wij aangegeven hadden wat we graag wilden doen maakte Dennis een voorstel, kwam nog een avond bij ons langs en dit resulteerde in een voorstel voor onze vakantie door Zuid-Afrika. Op 1 juli was het zover, we vertrokken met de KLM naar Johannesburg, het begin van een fantastische vakantie. De guesthouses, de lodges, de parken, de mensen super! We hebben de Big Five ontmoet, paard gereden, op mountainbikes Kololo ondekt, een Zoeloedorp bezocht en een nijlpaard ontmoet midden op straat in St. Lucia. Kortom een vakantie om nooit meer te vergeten. En één ding weten we zeker, we gaan nog een keer terug met Club@frica.

Wouter en Trudie,  reis Tanzania en Kenia Wij hebben een fantastische goed georganiseerde en verzorgde reis achter de rug. We hebben de Big 5 gezien, hadden een geweldige driver en de verblijven in Arusha, bij de Serengeti, de krater, lake manyara en Tarangire waren een plaatje. We hebben kennis gemaakt met een totaal andere wereld. Daarna zijn we in Mombasa , Kenia nog enkele dagen wezen nagenieten aan het strand ook in een geweldig verblijf. Als je de trek van de gnoes en de zebra's in de Serengeti mag aanschouwen dan kun je daar alleen maar met veel ontroering naar kijken. We zijn blij dat we het allemaal hebben mogen meemaken.

Familie Wittenberg, Zuid-Afrika We hoorden van Udo Goebel, van Wine Matters, de specialist in Zuid-Afrika wijnen over Clubafrica. De persoonlijke benadering van Udo is zeker ook van toepassing op Club@frica, kleinschalig, maar er werd goed naar onze wensen geluisterd, waardoor er een prima voorstel naar voren kwam. Doordat de 9 verschillende accommodaties zo divers waren vielen we van de ene verbazing in de andere. Van heel luxe naar iets minder, maar altijd weer spannend, afwisselend, gezellig en met leuke mensen om je heen. De kwaliteit van Club@frica kwam zeker ook naar voren nadat we door autopech onze binnenlandse vlucht misten, een telefoontje naar Club@frica in Nederland en er werd voor een vervangende vlucht en onderdak voor de nacht gezorgd. Klasse!!! Dat maakt het verschil.

Bernard, Boet, Eric, Joost, Marc, Paul en Raymond Club@frica heeft ons gezelschap een onvergetelijke ervaring in het wijdse Namibië bezorgt. In goed overleg is een compact en veelzijdig programma gemaakt, waarbij uitstekende accommodaties zijn gezocht.

De Tok Tokkie Trail was het onbetwiste hoogtepunt. Met een competente en aimabele gids en zijn team 2 dagen onder de blote hemel was een unieke ervaring. Namibië was dankzij de regen van voorgaande maanden groener dan groen. De oranje duinen van Sossusvlei en de geelgekleurde Fish River Canyon maakten het helemaal af.

Jan Willem en Marlou Schuit – van der Miessen, Zuid Afrika Eindelijk ging een lang gekoesterde wens in vervulling en vertrokken wij op 10 november 2010 na een lange voorbereiding gesteund door de mensen van Club@frika, voor het eerst naar Zuid Afrika. Wat een belevenis werd dit. De eerste weken trokken we door het schitterende noorden van dit enorme land en stond de natuur in al haar vormen centraal. Hoogtepunt was voor ons het verblijf in het tentenkamp van Rhino Plains Camp in het Kruger Park, waar we tijdens de wandel safari’s tot op enkele tientallen meters van enkele van de Big Five konden komen. Daarvoor hadden we ons al tegoed gedaan aan de ongereptheid van de natuur in en in de omgeving van Blyde River Canyon. De wandelsafartis’s, maar ook de game drives waren het hoogtepunt van ons bezoek aan dit deel van het land.

Na een lange, stoffige en vooral hobbelige tocht van een volle dag door Swaziland, waar we in het noorden eerst nog hadden kunnen genieten van de natuur rond de Phophonyane Falls streken we neer in St. Lucia. De Lodge, gelegen tegen een natuurpark, waardoor een verscheidenheid van dieren langs onze tuin konden trekken. Ook de Wetlands hier in St Lucia gelegen aan de Indische oceaan waren een geweldige ervaring. Uiteindelijk verlieten we het noorden van Zuid Afrika via Durban naar Port Elizabeth om daar in eerste instantie weer volop in de natuur te kunnen opgaan. Via het idyllische Nature Valley met haar prachtige Lily Pond Country Lodge trokken we naar de kleine Karoo om bij Jans Rautenbach en zijn vrouw van de werkelijke woestenij te genieten, maar wel in een wel zeer unieke locatie, die voor altijd een plaatsje in ons hart zal blijven houden.

Langzaam zakten we af naar het andere Zuid Afrika, het land van de wijnhuizen, de luxe en het modernere leven. Eerst echter wachtte ons nog een pracht tocht op zee vanuit Kleinbaai. Het lukte ons de Big Five van de zee te spotten en ook hier unieke opnames te maken. Uiteindelijk na ruim drie weken sloten we ons eerste verblijf in dit schitterende land af in Cape Town, waar we dankzij het schitterende weer volledig konden genieten van het unieke uitzicht vanaf de Tafelberg en het natuurpark op en rond Kaap de Goede Hope. Aan alle mooie dingen komt een einde, maar een ding is zeker, als het even kan komen we hier snel weer terug.

Familie Heck, Zuid-Afrika Dennis en Marcella hebben zich veel moeite getroost om aan onze speciale wensen tegemoet te komen: eerste deel van de reis op maat voor moeder (80 jaar) en dochter met transfers van de ene locatie naar de andere, tweede deel met echtgenoot van dochter erbij met huurauto van Kaapstad naar Port Elizabeth. Het was een bijzondere reis waarin aan de wensen van ons allen in ruime mate is voldaan. Tijdens het eerste deel van de reis hebben we het pure Afrikaanse leven meegemaakt met als hoogtepunten de game drives in verschillende wildparken. Deze waren zeer succesvol. We hebben meer wilde dieren gezien dan waarvan we hadden durven dromen. Tijdens het tweede deel van de reis hebben we een goede indruk gekregen van de zuidkust. Overal zijn we zeer gastvrij ontvangen en was er bijzondere aandacht voor onze moeder gezien haar leeftijd. Het was een fantastische ervaring: hulde aan Club Africa!

Marnix en Kora Koppe-Lenderink, Zuid-Afrika en Malawi Beste Dennis,

    Bestijg de trein nooit zonder uw valies met dromen,      dan vindt ge in elke stad behoorlijk onderkomen.

Beginregels van het prachtige gedicht Bericht aan de Reiziger van Jan van Nijlen [1884-1965] Dankzij jouw talent hebben wij een prachtvakantie doorgebracht. Eerst door een groot deel van het immense Zuid Afrika. Er wachtten ons vele bijzondere mensen en ervaringen, maar nooit onaangename verrassingen. Je hebt goed naar ons geluisterd en de plannen daarnaar gesmeed. Het was een onvergetelijke reis in twee delen: Zuid Afrika en Malawi. In Zuid Afrika denken wij terug aan het indrukwekkende Apartheidsmuseum in Johannesburg. Voorts aan de brullende leeuwen in het Naledi Bushcamp. Daarna aan de lachende mensen in het straatarme Malawi, toch het "warm heart of Africa". Aan de onafzienbare ziekenzalen in het Queen Elisabeth Hospital in Blantyre en in het Central Hospital van Zomba, dat soms gedachten oproept aan de ziekenzalen van Florence Nightingale op de Krim. Maar de trek van een kudde olifanten door het water van de Shire rivier in het Mvuu park, die zullen wij evenmin vergeten. Allemachtig, wat is de schepping mooi als de mens zich er niet teveel mee bemoeit.

Jos en Els de Vreede, Zuid-Afrika Wat hebben we een fantastische reis gehad, een droom is uitgekomen en wat was alles goed verzorgd door jullie. Alles klopte niets was te veel. Het zelf rijden ging ook goed, lekker je eigen tempo. In één woord geweldig! Iedereen van Club@frica heel erg bedankt voor het organiseren en meedenken van onze reis.

Een aantal van onze reiservaringen; We hadden geluk de Tafelberg te bezoeken, wat een uitzicht. Robbeneiland indrukwekkend. Een hele dag zelf door het Krugerpark gereden, wat een ervaring. Een hartelijke ontvangst door John en Jeanet van Sabie Sands (private lodge) en de Big 5 gezien tijdens de gamedrives. Een paar dagen rust in St. Lucia en daarna naar het heerlijke Franschhoek voor een wijntoer. En naar Schulphoek voor het spotten van walvissen.

Familie van der Pluijm, Zuid-Afrika De grootte van het land met haar mooie natuur en vooral de gamedrives waarbij we 3x de big five hebben gezien waren een geweldige ervaring. Ook de enorme goede verzorging bij alle questhouses en lodges waren een geweldige ervaring. De vriendelijkheid van de Afrikaanse bevolking was uitzonderlijk. Ook de goede reisbeschrijving op een enkel foutje na, was van uitzonderlijke kwaliteit. Onze reis met jullie organisatie was uitstekend en deed op alle gebied aan onze verwachtingen zowel de accommodaties, de locaties als het reisdagboek. Vooral de gamedrives bij Kapala en Nottens waren van uitzonderlijke kwaliteit, waarbij de gastvrijheid en persoonlijke benadering heel hoog in het vaandel staat. Het eten in Zuid-Afrika overtrof onze verwachtingen volledig wat hebben we genoten. De gastvrijheid was geweldig en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Bedankt en wie weet tot ziens!

Familie Melchers, Tanzania en Zanzibar De inmiddels Afrika veteranen vonden het unaniem geweldig. Hoewel ik er nu voor de vierde keer kom bemerkte ik dat de Oost Afrikaanse Rift Valley nooit teleurstelt. Wonderlijk genoeg ook niet voor mensen die in Nederland helemaal niets met natuur hebben. Opvallend was de toegenomen hygiëne, de luxe in de lodges, de betere wegen en de verrassing voor mij dat we niet, zoals voorheen, overal van de paden af mochten rijden. Van de vijftien deelnemers waren er vooral onder de tien deelnemers die hier voor het eerst waren, enkelen die over een paar jaar terug wilden naar Afrika. De Tarangire lodge is absolute top. Manyara viel mij tegen met een hek waar je voorheen alleen in de vlakte stond, maar met veel leuke vogelsoorten. We hebben erg veel soorten vogels en groot wild gezien. We hadden dan ook fabelachtig goede speurders in de groep die leeuwen al op een kilometer afstand in het veld zagen liggen. Op Zanzibar hebben we gesnorkeld en tussen de dolfijnen gezwommen. Club@africa heeft het uitstekend geregeld. Goede tot zeer goede lodges en uitstekende auto’s. De trip van ander halve week in hoog tempo, die ik zelf had samengesteld, is gelukkig bij iedereen zeer goed bevallen.

Sander, Wout en Trees, Tanzania en Zanzibar Wij hebben dankzij Club@frika en Albatros een onvergetelijke en inspirerende vakantie gehad in Tanzania en op Zanzibar.

Ben en Cora, Zambia We hebben een fantastische reis gehad met prachtige accommodaties, prima verzorging, goede gidsen en heel attent personeel en management. Onze ervaring met Club@frica is heel positief. De communicatie en het bieden van oplossingen bij de langdurige vertraging waren fantastisch. Als we weer naar Afrika gaan, is de keus voor een reisbureau niet moeilijk.

Gerda en Wout, Kenia en Tanzania De ontvangst en het eten was in alle accommodaties prima! Wat ook veel indruk heeft gemaakt, waren de bewoners en hun leefomstandigheden. We hebben een Masaigezin bezocht en een schooltje. Dan kom je tot de ontdekking dat we hier schathemeltje rijk zijn, gewoon omdat we een wc, elektriciteit en stromend water hebben!

We zullen nog even nodig hebben om alle indrukken te verwerken en de vele foto’s, ongeveer 2500!!!, te sorteren en hiervan mooie boeken te maken. Al met al een fantastische belevenis, die iedereen één keer in z’n leven meegemaakt zou moeten hebben!

Tim en Manon, Kenia Leuke, verrassende reis waarop we de natuur in Kenia helemaal hebben leren kennen. Zeer kundige chauffeurs en topaccommodaties. De crossing van 45 minuten was meer dan een slagroom op de taart!

Familie Schoof uit Rijsenhout, Zuid-Afrika en Mozambique Beste Dennis en collega’s. Wij hebben van 22 juli tot 13 augustus een overweldigende reis door Zuid Afrika en Mozambique gemaakt. Met de bekende vooroordelen op zak vertrokken we richting het zuiden in een vliegtuig van KLM met alle moderne multimedia aan boord. De Jongens vonden het zelfs jammer toen we er “al” waren. Eenmaal in Kaapstad werden we door het land en de mensen gegrepen. Gedurende 2 ½ week zijn we door Zuid Afrika getrokken in een Mercedes Vito waar we met z’n zessen ruimschoots in pasten.

Overal waar we kwamen werden we even hartelijk onthaald en op elke plek was de omgeving schitterend. Zelfs een paar behoorlijk koude dagen (het is daar winter) kon de pret niet drukken. Om een lang verhaal kort te maken: Een geweldig land, schitterende natuur, ontwapende mensen, een smeltkroes aan culturen, een heftig verleden en een positieve toekomst. Voor iedereen die twijfelt heb ik 2 tips: Bereid je goed voor en ga!

Familie Pinkster, Tanzania Onze reis naar Tanzania was onvergetelijk. Alles klopte, de locatie, de reizen en de reistijden. Het is een land waar je je direct thuis voelt door de vriendelijke mensen, het klimaat en de prachtige afwisselende natuur. We gaan zeker nog een keer terug.

Familie Slager, Kenia en Tanzania Fantastische reis gemaakt door Kenia en Tanzania. Helemaal volgens verwachting. Toen er toch een probleempje was werd dit met 1 telefoontje opgelost door Marcella. Jullie hebben onze wensen zeer goed vertaald in wat we wilden. In een rustig tempo genieten van Afrika, met korte reisafstanden en met accommodaties aan het begin eenvoudig en daarna luxe tot zeer luxe. Ook goed rekening gehouden met onze twee kinderen. Dit vergeten wij en zij nooit meer.

Ron, Sven, Nathalie en Ageeth Kastelein, Kenia en Tanzania FANTASTISCH, GEWELDIG, MOOI, ONTROEREND, INDRUKWEKKEND. Zomaar een paar woorden waarbij we proberen onze reis te omschrijven. In alle opzichten heeft de reis aan onze verwachtingen voldaan. Het hele reisprogramma liep gesmeerd en klopte helemaal volgens het reisdagboek. Complimenten!

Een kleurrijk land met lieve, behulpzame mensen die het ons in alle opzichten altijd naar ons zin hebben gemaakt. Eten heerlijk, locaties super geweldig waarbij Klein’s Camp en Mahale er natuurlijk uitsprongen. (Op de 3e dag in Mahale liepen de chimps om ons heen. Zo mooi.) Personeel altijd vriendelijk, belangstellend, alle gidsen heel gedreven met liefde voor hun beroep. We hebben ook veel geleerd over de natuur en zo ontzettend veel dieren gezien van héél dicht bij.

Zoon Sven heeft ruim 2000 foto’s gemaakt en werd “picture-man” genoemd. Er werd altijd rekening met hen gehouden en iedereen vond het leuk dat er pubers bij waren. Woorden te kort om deze reis te omschrijven. Heel erg bedankt voor alle organisatie en alle welkomst briefjes op elke locatie. Heel attent.

Gerda, Johan en Yoni, Tanzania en Zanzibar Beste Marcella en Frank, 14 dagen Tanzania en 5 dagen Zanzibar. Wij, Gerda en Johan Joore met onze zoon van 9 jaar, hebben alle drie van elke minuut van deze reis ontzettend genoten. Uiteraard is jullie perfecte organisatie hier debet aan, al mogen we de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Tanzaniaanse bevolking in dit verband ook niet uitvlakken. De vraag: gaan jullie nog een keer naar Afrika, moet eigenlijk luiden: wanneer gaan jullie met club@frica nog een keer naar Afrika. Hartelijk dank voor alles.

Bert en Mieke, Oeganda Oeganda is een verrassend "ander" Afrikaans land. Overal zie je mensen en overal zie je mensen met Matoke (bananen) sjouwen, meestal op een fiets of op hun hoofd. Daarnaast mooie uitzichten over valleien en theeplantages, bergmeren, bossen en dorpjes. De mensen zijn over het algemeen zeer vriendelijk, maar maak geen onverwachte foto's van ze. Dat wordt niet op prijs gesteld. De wildparken van Oeganda hebben minder wild dan b.v. Tanzania of Zambia en ook minder verscheidenheid. Toch is er voldoende te zien, hoewel voor leeuwen e.d. je veel geluk moet hebben. Gorilla trekking is echt heel bijzonder, de eerste keer hebben we 7 uur in het bos moeten lopen en kijken. Berg op en af, geen pad. Niet voor mensen zonder goede conditie. De tweede dag (andere locatie) was het slechts een wandeling van 25 min over de weg, de gorilla's zaten daar in het bos vlakbij. Ook hier klimmen en klauteren. Club@frica kan je uitstekend helpen je goed voor te bereiden in hun advies, zoals: neem een porter bij de trekking. Dat was echt een goed idee en je helpt de bevolking. Sommige Pygmee volken wonen sinds kort buiten de bossen, omdat dit nu wildparken zijn geworden.Wat een armoede en ellende. Al met al een enorme ervaring!

Erna, Wouter en Frans uit Ulft, Zuid-Afrika Beste Marcella, We hebben erg genoten van onze trip met de auto van Johannesburg naar Kaapstad. We zijn super tevreden over de reis die jullie samengesteld hebben en die perfect op ons was afgestemd. Je hebt erg veel moeite voor ons gedaan zeker omdat we nogal wat wensen hadden betreffende veel zien, natuur diversiteit en natuurlijk de wedstrijden van oranje. Hiervoor een groot compliment. Erg jammer dat dit land door de nederlandse media als erg crimineel wordt gezien terwijl wij vonden dat dit ver te zoeken was. De mensen zijn verschrikkelijk aardig en behulpzaam en we hadden totaal geen onveilig gevoel. Zuid Afrika is een erg veelzijdig land waar we beslist nog een keertje naar toe zullen gaan en dan mogen jullie onze route weer uitstippelen. Het was "TOPPIE". Bedankt, wij zijn een onvergetelijke en prachtige ervaring rijker.

Frans te Pas, Zuid-Afrika Marcella, ik wil je toch persoonlijk bedanken voor de geweldige reis die jullie voor ons uitgezocht hebben. Ik kan mij van de 3 weken die ik daar doorgebracht heb, geen enkel minpunt bedenken waardoor ik negatieve gevoelens zou krijgen. Alles was geweldig, de lodges, reizen onderweg, het reisboek die jullie gemaakt hebben enz. enz. Ik zal jullie dan ook zeer zeker aanbevelen als ik mensen spreek die ook een keer die kant opwillen. Alle lof en nogmaals dank mijnerzijds.

Peter en Karin Broerse, Zuid-Afrika, wijnreis  De door ons gemaakte wijnreis heeft aan alle verwachtingen voldaan. Het gezelschap was zeer aangenaam, de wijnen en locaties perfect en de begeleiding super. Zuid-Afrika hebben wij in ons hart gesloten en komen hier zeker nog een keer terug. En nu maar genieten van de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn, denkend aan de fantastische reis die wij hebben gemaakt.

Elbert Jolink, Zuid-Afrika, wijnreis  Prachtige reis onder de bezielende leiding van Udo. Niks dan lof over zijn reisbegeleiding. Leuke groep, prima accommodaties, prachtige wijnen en mooie restaurants. Een absolute aanrader, maar dat komt ook door de vele goede contacten die Udo in Zuid-Afrika heeft. Zodat je bij de vele wijnhuizen en restaurants met open armen ontvangen wordt.

De heer Noordhoek en de heer van Delft, Kenia Het was buitengewoon geregeld. Nog niet eerder bij een ander bedrijf meegemaakt. Voor de heer van Delft was het de eerste keer naar Afrika. Maar hij heeft besloten om op korte termijn opnieuw naar Afrika te gaan.

Tanne en Harry, Tanzania en Zanzibar Negentien dagen safari in Tanzania en zon, zand en zee op Zanzibar. Een fantastisch avontuur. Iets waar je vooraf alleen maar van kan dromen. Ons motto is: Don't dream your life, but live your dream. Door jullie goed georganiseerde reis hebben we van een fantastisch land mogen genieten. Onze droom hebben we geleefd.

Els en Jaap, Zuid-Afrika We zitten nog op het viegveld in Johburg, maar ik heb de evaluatie al ingevuld. We hebben een geweldige vakantie gehad! Mhondorro in Welgevonden vonden we overall de leukste accommodatie, maar de anderen waren ook geweldig. Enige punt ter verbetering is wat ons betreft de routebeschrijvingen. Hier kwamen we niet altijd uit, wat wat extra km's heeft opgeleverd, maar uiteindelijk zijn we overal gekomen. Ontzettend bedankt voor jullie goede advies. En als  we nog een keer naar Afrika gaan, zal ik jullie zeker weer benaderen!

Astrid en Bart, Zuid-Afrika Wij hebben een super vakantie gehad, genoten van de prachtige locaties. De opzet van de reis was perfect uitgezocht en klopte met de ideeën die we vooraf besproken hebben. Ondanks dat we zelf niet het rondje bij Johannesburg wilden doen, heeft Dennis dat geadviseerd. Uiteindelijk heeft dat echt iets speciaals aan de vakantie toegevoegd. Dus prima ingeschat! Ik kan Club@frica iedereen aanbevelen.

Familie de Weijer, Zuid-Afrika Via de vakantiebeurs kwamen wij in contact met Club@frica en zij spraken ons op hun no-nonsense aanpak direct aan. Via een vragen formulier werd snel duidelijk wat onze eisen en wensen waren en een paar weken later hadden wij reeds een uitgewerkt conceptvoorstel in onze e-mailbox liggen. Na wat kleine aanpassingen van het voorgestelde reisplan is dit tot een reisdagboek verder uitgewerkt en zijn de boekingen en reserveringen door Club@frica gemaakt en bevestigd.

In 3 weken tijd zijn wij in 10 locaties “gehuisvest” geweest en alles was tot in de puntjes geregeld. Van ophalen- en wegbrengen naar het vliegveld, autohuur en het vooraf boeken van diverse activiteiten. De eerste week zijn wij naar de wildkampen Entabeni & Madikwe (10 Km. Van Botswana) geweest en wij vonden dit het absolute hoogtepunt van onze vakantie. De beelden om een groot aantal van de “big five” op een afstand van zo’n 5 à 10 meter te kunnen benaderen staan nog steeds op ons netvlies gegrift.

Na een binnenlandse vlucht van Joburg naar Port Elizabeth kwamen wij in St. Francis Bay, Oysterbay Lodge aan. Vandaar zijn wij in 1 ½ week tijd via de “Garden Route” en diverse mooie tussenstops in Hermanus terecht gekomen. In Gansbaai hebben wij een niet te vergeten boottocht gemaakt en hebben daar de aanwezige reuze walvissen van zeer dicht bij kunnen bekijken.

De laatste 3 dagen hebben wij in Kaapstad doorgebracht en bij aankomst werden wij meteen op slecht weer getrakteerd en hebben wij van de nood een deugd gemaakt en het “2 Ocean Sea Aquarium” bezocht en een City Tour gemaakt. De volgende dag was het weer gelukkig opgeknapt en hebben wij het rondje (met de klok mee!) via Simon’s Town, Cape Point, Kommetje en de fantastisch mooie kust tolweg naar Chapman’s Peak gemaakt. We zijn meteen doorgereden naar de Tafelberg en hebben daar, mede door het nog heldere weer, van een fantastisch uitzicht kunnen genieten.

Familie Kuipers, Zuid-Afrika We zijn net terug van onze bijzondere mooie reis door Zuid-Afrika met ons gezin met twee kleine jongens van 3 en 4 jaar oud. De walvissen en pinguïns waren geweldig om te zien, daar zullen onze kinderen en wij nog lang over napraten. Er zaten hele speciale accommodaties bij waar we graag nog eens naar terugkeren. Club Afrika bedankt voor deze mooie ervaring. Groetjes Patrick, Sabine, Zeb en Tycho. Ben je benieuwd naar ons reisverhaal, klik dan hier.

Gabriëlle en Sytze, Tanzania Jullie hebben goed aangevoeld wat wij wilden. Het was een onvergetelijke vakantie met een goede afwisseling tussen wild spotten in de parken en ontspanning op Zanzibar. Prima geregeld met een privé chauffeur voor bijna de hele reis. Je hoefde bijna nergens aan te denken alles was of werd geregeld.

Hilde Goertz, Madagaskar Ik heb een heerlijke reis door Madagaskar gemaakt, waarbij ik zeer veel gezien en gedaan heb. De natuur is werkelijk met niet anders te vergelijken, er komen hier dieren (b.v. lemuren, kameleons) en planten (verschillende baobabs) voor die je nergens anders ter wereld aantreft. Alle problemen die er ontstonden of konden ontstaan door de vele wijzigingen/annuleringen bij Air Madagascar zijn door jullie op een fantastische manier opgelost. Een land om iedereen, die van een beetje avontuur houdt, aan te bevelen.

Cees en Hans, Oeganda, Tanzania en Kenia Ondanks dat wij veel reiservaring hebben bij andere reisorganisaties hebben wij bij Club@frica een meer dan fantastisch gevoel overgehouden. We zullen dan ook zeker nog een keer van jullie know-how gebruik maken. En hierbij ook onze complimenten voor jullie uitgebreide reisdagboek!

Familie Haarbosch, Zuid-Afrika en Mozambique Alle complimenten voor de reis zoals door jullie uitgezet en georganiseerd. Het was een prachtige belevenis en we zijn zeer tevreden over de accommodaties, reisplan en reisafstanden.

Harrie van der Weele, Kenia en Tanzania Zeer beste Marcella en Frank, Inderdaad zojuist teruggekeerd van de reis van mijn leven; het was in één woord FANTASTISCH!!! Ik heb al het mogelijke wild gezien van heel dichtbij, de Karen Blixen lodge en Matemwe waren droomlocaties en fantastische mensen ontmoet, waaronder zeker ook de gidsen van de gamedrives. Ook alle transfers verliepen van een leien dakje; erg fijn! Ik wil jullie dan ook echt ontzettend, ontzettend bedanken dat jullie deze prachtige reis voor mij hebben samengesteld!!! Veel groetjes van Harrie

Henk Waanders, Zuid Afrika Op juiste wijze ingespeeld op de wijnkennis en wensen van de groep. Mooie proeflocaties. Onze groep was zeer eensgezind, wat ook door de selectie van echte wijnliefhebbers kwam. Dit maakte de sfeer zeer coherent. Als het mogelijk is om vanuit Kaapstad een echte grootwild safari te doen, dan zou ik dit graag gedaan hebben. Vond dit op eerdere reizen in ZA een grote belevenis en zonder dat mis je toch het echte Afrika. In het Kaapstad programma is dit prima in te bouwen.

Familie van der Meij, Zuid-Afrika Goedendag heer Hulshoff, Even in het kort de ervaring tot nu toe, een SPROOKJE. De accommodaties zijn GEWELDIG. Iedereen is zeer behulpzaam en zeer vriendelijk. Wij zijn zeer onder de indruk en genieten met z'n allen. Groeten fam. v.d. Meij.

Fam. van Vliet, Zuid-Afrika Wij zijn van het begin tot het einde zeer goed persoonlijk begeleid, alles klopte tot in de puntjes. We hebben genoten van de reis met onze kinderen, en daarna nog 2 weken samen. Onze hartelijke dank voor alles, we kunnen dit iedereen aanbevelen.

Fam. Dam, Zuid-Afrika Op een beurs in Utrecht ontmoeten wij Club@frica. Wat ons meteen aantrok was de persoonlijke aandacht van de medewerkers en de mogelijkheid om alles op maat te doen. Wij hebben samen met Club@frica een 4 weken lange rondtour door Zuid-Afrika geplant waarbij Club@frica de voorstellen deed en wij alleen maar ja of nee hoefden te zeggen. Eigen ideeën werden ook maximaal meegenomen in de reis.

De reis zelf is veruit de mooiste reis die wij tot nu toe gemaakt hebben. Wij hadden gevraagd om luxe accommodatie, nou die hebben we gekregen. Maar wat ons het meest getroffen heeft is de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen in de lodges en guest houses. Dit maakt het reizen door Zuid-Afrika zo ontzettend prettig. Wij hebben het gevoel veel nieuwe vrienden gemaakt te hebben. Het bezoek aan het apartheid museum en aan Soweto is zeer indrukwekkend.

Een geheel andere ervaring was wel het verblijf bij Jans en Almeri Rautenbach in een Lodge boven op een berg in de Kleine Karoo. Gesponsord door veel Nederlanders heeft Jans daar een school project voor kansloze kinderen opgezet. Honderd en vijf kinderen krijgen daar te eten worden gekleed en doorlopen daar de lagere school. Een fantastisch initiatief van Jans, want de beste manier om kinderen een toekomst te geven is education.

Ons kleinschalige appartement aan Camps Bay waar wij de laatste 4 nachten verbleven is iets wat je alleen in films ziet, en een heerlijke basis om na vermoeiende stads bezichtigingen op terug te vallen. Wij hebben zo intens genoten van deze reis, dat we bijna niet kunnen wachten om nog een keer te gaan. Met dank aan onze reis adviseur Dennis en de goede organisator Mirjam en natuurlijk aan de Zuid-Afrikaanse mensen die deze reis tot een onvergetelijke gemaakt hebben.

Fam. Kragten, Zuid-Afrika Wij hebben samen met onze buren Kerst en Oud & Nieuw in Kaapstad gevierd. Het was heel bijzonder om bij 29 graden in een volkomen andere omgeving deze feestdagen te vieren. De eerste paar dagen hebben we de omgeving van Kaapstad verkend. Vooral het bezoek aan verschillende wijnhuizen was erg interessant. De laatste dagen hebben we in een prachtige lodge aan Camp Bay geslapen. Een prachtig uitzicht op de bergen zoals de Twaalf apostelen en de Tafelberg. Een van onze hoogtepunten was een helikoptervlucht boven Kaapstad. Oudejaarsavond hebben we buiten op een terras in het Waterfront gevierd. Na een geweldig diner was er om 24.00 uur een groot vuurwerk boven de haven wat duizenden mensen heeft getrokken. Wij stonden tussen honderden kleurlingen het Afrikaanse volkslied te zingen. Wat een ervaring!

Fam. Antens, Zuid-Afrika We hebben zeer genoten van onze rondreis door Zuid-Afrika! De reis was erg afwisselend, zowel wat betreft de accommodaties als het landschap en de omgeving. We werden overal zeer gastvrij ontvangen en ook de lokale bevolking is bijzonder vriendelijk. Zelf rondreizen met een huurauto is echt een aanrader. De uitgebreide reis- en routegids wijst je de weg en je bepaalt zelf wat je wilt zien of doen. We hebben zelfs een Township bezocht, wat echt een bijzondere ervaring is. Kortom deze reis heeft aan al onze verwachtingen voldaan!

Fam. Verloren van Themaat Een onvergetelijk reis door een prachtig land. De voorbereiding en organisatie van Club@frica was uitstekend.

Fam. Willemsen, Zuid-Afrika Weer thuis kijken we met erg veel plezier terug op onze reis naar Zuid-Afrika.Wat hebben we genoten. De herinneringen zijn enorm: *Kaapstad zien liggen vanaf de Tafelberg, bovenop Cape Point staan *De mooie wijnestates met heerlijke wijnen *Prachtige stranden en natuurreservaten *De heel bijzondere questhouses *Overnachten in het Addo National Park met zijn enorme hoeveelheid olifanten e.a. dieren *De Vallei van de Verlatenheid in Graaff Reinet met de spectaculaire zonsondergang boven op een berg met een glas wijn in de hand *Super golfbanen *En dan de walvissen wat een indrukwekkende dieren!!!! *Wat hebben we een schitterende natuur gezien. Overal bloemen, veel groen maar ook de Karoo met zijn enorm uitgestrekte, bijna kale vlaktes *Maar het meest indrukwekkend vonden wij de hartelijkheid en gastvrijheid van de bevolking. Wat een lieve mensen wonen er in Zuid-Afrika.

Het is baie baie mooi daar en de mensen zijn baie lief.

Frans en Jose, Hans en Joke Wij hebben genoten van deze geweldige reis door Zuid-Afrika. De afwisselende landschappen, wildlife, wijnestates en verrassende accommodaties waren heel bijzonder. Alles was prima geregeld. Overal werden we even gastvrij en vriendelijk ontvangen op buitengewoon mooie plekjes in een fantastische ambiance. Mede dankzij de adviezen en hulp van Dennis en Miriam hebben wij met volle teugen kunnen genieten van deze reis door Zuid-Afrika. Club@frica is een club waar je met genoegen aan terugdenkt.

Klaas de Groot, Zuid-Afrika Het was boven verwachting. Een fantastische reis met een heel ongedwongen karakter. Veel leuke activiteiten gedaan en veel wijn geproefd (rond de 200). Locaties en service niveau van bijzonder hoge standaard. Reisleiding van Udo was bijzonder leerzaam, alles was uitstekend geregeld. Smaakt naar meer.

Hein, Anja en Leo Meijer, Zuid-Afrika/Namibie/Botswana Prachtige reis van Kaapstad, door Namibië, de Caprivi en de OkavangoDelta, via de VicFalls naar Johannesburg in 3 weken. Een drukke reis waarbij wij (bijna) alle mogelijke wilde dieren hebben gezien in hun natuurlijke omgeving. De wonderlijke fish River Canyon, de unieke Okavango Delta(Mokoro is leuk) en de fantastische Victoria Waterfalls. Alles wat een vakantie kan zijn in 3 weken. Als je een band kunt verwisselen, links gravel durft te rijden en een werkende mobiele telefoon hebt. Dit is een prachtige reis als je kunt genieten van olifanten naast je tent, krokodillen voor je boot,achtervolgingen van Nijlpaarden en brutale apen te slim af kunt zijn.

"In Africa you learn 2 things: you learn to wait and you learn to improvise"

Rutger en Loes, Tanzania en Zanzibar We zijn er weer en hebben een fantastische vakantie gehad! Wat zijn we blij dat we naar de vakantiebeurs geweest zijn, anders hadden wij waarschijnlijk niet van jullie gehoord. Wij zijn zeer tevreden over de safari (heel goede driver!), de afwisseling in lodges, het bezoek aan Kikongoni/Sibusiso, de afsluiting op Zanzibar. De informatie die we van te voren van jullie hadden gehad stak met kop en schouders boven de informatie van andere reizigers uit (onze mede safarigangers hadden niets op papier en wisten niet wat ze aldoor gingen doen). Kortom niets dan lof. Het fietsen op Zanzibar was een belevenis op zich. Heel hartelijke groeten.

Wijnspijsreis mei 2008 “Wow! Wat een reis. Zeer de moeite waard. Mooi land, leuke relaxte sfeer, aardige mensen, zeer gastvrije gepassioneerde wijnmakers die liever samenwerken en van elkaar leren dan elkaar puur beconcurreren, lekkere wijnen, interessante proeverijen, heerlijk lunches en uitgebreid dineren in deels toprestaurants (zoals Le Quartier Français in Franschhoek en Manolo in Kaapstad) met een keur aan het beste wat Zuid-Afrika op culinair en wijngebied te bieden heeft.

En natuurlijk heel leuk inspirerend bont gezelschap van wijnfanaten. Veel gelachen. Heel veel genoten, wel met maten maar niet altijd met mate. Mooie wijn-spijs-combinaties. Prachtig herfstweer gehad met elke dag zon en meer dan 25 graden. Leuke toeristische uitjes tussen alle bezoeken aan wineries door, zoals de Tafelberg in Kaapstad, Cape Point beklimmen, pinguïns spotten in Boulders Beach, zebra’s kijken bij de Bartholomeus Klip en slenteren door Stellenbosch. Echt prachtige sfeervolle hotels.

En een even kundige als gepassioneerde reisleider Udo die met ons met deze reis de spits afbeet in wat een serie van twee wijnreizen per jaar moet gaan worden. Dat gaat ongetwijfeld lukken en ik kan nu al zeggen dat onze navolgers een geweldige reis te wachten staat!”

“Grappig te zien hoe Udo zijn Z.A. netwerk al dik voor elkaar heeft. Deuren die anders gesloten blijven, worden lachend geopend, lunches en proeflessen aangesleept, en (bijna) alle geheimen van het wijnmakers-vak worden geopenbaard. Leuk was ook dat de groep uit vogels van totaal verschillende pluimage bestond, wijn was de bindende factor!”

“We hebben geweldig genoten van de vele goede wijnen en hebben kennis kunnen maken met het echte ‘terroir

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube