Themareizen -> Treinreizen

Treinreizen

Vorige
Volgende

De unieke treinervaring
De Shongololo Express heeft drie verschillende treinreizen door zeven landen in zuidelijk Afrika: Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique, Botswana, Swaziland, Zambia en Zimbabwe. ’s Nachts slaapt u aan boord van de trein, terwijl u op weg bent naar haar volgende bestemming. Elke ochtend ontwaakt u ergens anders en kunt u de rest van de dag tijdens excursies genieten van alle hoogtepunten van de omgeving.

U hoeft slechts éénmaal uw koffer in en uit te pakken. Heerlijk achterover zitten en genieten van het landschap. Ontspan, want tijdens de reis wordt alles voor u verzorgd. U reist op basis van half pension. ’s Morgens staat het ontbijt voor u klaar en ’s avonds geniet u van een heerlijk Afrikaans diner in het restaurant rijtuig of is er een ‘’braai’’ (BBQ).

De excursies zijn onder begeleiding van professionele gidsen die de gasten overdag vergezellen op de off-rail excursies. Elke dag wordt er een aantal opties aangeboden. Deze excursies worden gemaakt met Mercedes minibussen, die aan het einde van de dag weer op de trein worden mee vervoerd naar de volgende plaats. De avonturiers kunnen bovendien ter plaatsen kiezen uit vele speciale activiteiten (tegen bijbetaling), zoals ballonvaarten, raften, rondvluchten, olifantenritjes en duiken.

De Shongololo Express bestaat uit verschillende slaaptreinen, die exclusief door Shongololo Express van Spoornet (de Zuid-Afrikaanse Spoorwegen) zijn gehuurd. Door middel van een aantal aanpassingen (zo behoren o.a. restaurant-, bar/lounge-, keuken- en wasserettewagon en een wagon met eigen generator tot de trein) werd een geheel eigen karakter aan de ’rijdende hotels’ gegeven. Rijdende hotels waarmee bijzonder boeiende rondreizen door zuidelijk Afrika worden gemaakt die absoluut uniek zijn. U kunt kiezen uit 3 routes:

“The Good Hope Adventure”; Zuid-Afrika en Swaziland.
“The Dune Express”; Namibië.
“The Southern Cross Experience”; Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe, Zambia en Botswana.

Club@frica uw reisspecialist die u het "echte Afrika" wil laten ervaren.

YouTube